640
Λεξικό Διατροφής

Αλκαλική διατροφή

18 Σεπτεμβρίου 2015
1 λεπτό να διαβαστεί

Ορίζεται ως η διατροφή που ενθαρρύνει την κατανάλωση φαγητών με αλκαλικό χαρακτήρα, με τιμές δηλαδή pH πάνω από 7. Η διατροφή αυτή περιέχει τρόφιμα όπως φρούτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όσπρια, κινόα, σόγια, τοφού, βότανα και μπαχαρικά, αβοκάντο, παντζάρι, μπιζέλια και μερικούς ξηρούς καρπούς.

Στη διατροφή αυτή δεν επιτρέπονται φαγητά όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα αυγά, τα μακαρόνια και τα δημητριακά, αφού κατηγοριοποιούνται ως όξινα τρόφιμα. Αυτή η διατροφή αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας στον ανθρώπινο οργανισμό, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μυϊκών πόνων, πονοκεφάλων και ενδυναμώνει την μνήμη. Οι χορτοφάγοι μπορούν να ακολουθήσουν αυτή τη διατροφή πιο εύκολα.

  • Έλενα Αλετράρη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος RD Τεχνολόγος Τροφίμων

    Η Έλενα Αλετράρη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Τεχνολόγος Τροφίμων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, ερευνητικός επιστήμονας του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες σε ιδιωτικό γραφείο στην Λευκωσία.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.
×

×