Άλλες Παθήσεις

Ανδρική & γυναικεία τριχόπτωση: Σύγχρονες λύσεις για πρόληψη & αντιμετώπιση

της Ευαγγελίας Κορδερά
11 Νοεμβρίου 2013
13533 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
andras pou krataei to kefali tou

Photo source: www.bigstockphoto.com

Είναι ένα ζήτημα για το οποίο πλέον δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η τριχόπτωση, που πλήττει τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο φύλλο, οφείλεται συνήθως στην κληρονομικότητα – ειδικά όσον αφορά τους άνδρες - και σε πλήθος άλλων αιτιών όπως ορμονικές διαταραχές, παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής ή άλλες παθήσεις, αυστηρές δίαιτες ή κακής ποιότητας διατροφή, λήψη διαφόρων φαρμακευτικών αγωγών, αυτοάνοσα νοσήματα κα. Ωστόσο, οι σύγχρονες στρεσογόνες συνθήκες που βιώνουμε ενδεχομένως να επισπεύδουν ή και να επιβαρύνουν την εμφάνιση της τριχόπτωσης, προκαλώντας συναισθήματα προβληματισμού και ανησυχίας.

Ας δούμε όμως κάποιες σύγχρονες επιστημονικές λύσεις για την πρόληψη & την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Θεραπεία Τριχόπτωσης PRP με DNA Activator

Η θεραπεία τριχόπτωσης με αυξητικούς παράγοντες PRP (Platelet Rich Plasma) με DNA Activator εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας και της Γυναικείου Τύπου Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης διαφόρων αιτιολογιών, για την αντιμετώπιση της γυροειδούς αλωπεκίας, καθώς και για την πρόληψη της τριχόπτωσης.

Η μέθοδος αξιοποιεί τις ιδιότητες των Αυξητικών Παραγόντων (Growth Factors), οι οποίοι είναι πρωτεΐνες που περιέχονται στα αιμοπετάλια του αίματος και καθώς αναπτύσσουν αναπλαστική και αναγεννητική δράση μπορούν να επανενεργοποιήσουν τα αδύναμα ενήλικα βλαστοκύτταρα του τριχωτού της κεφαλής και κατ΄επέκταση και των θυλάκων των τριχών που δυσλειτουργούν, ώστε να είναι πλέον σε θέση να δώσουν νέα μαλλιά αλλά και ενδυνάμωση, μεγαλύτερη διάμετρο & μήκος στα υπάρχοντα μαλλιά.

Η μέθοδος PRP με DNA Activator είναι απολύτως ασφαλής και πραγματοποιείται με απλή αιμοληψία, φυγοκέντρηση του αίματος και έγχυση του εμπλουτισμένου πλάσματος στις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής που παρουσιάζουν αραίωση.

Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της θεραπείας μαλλιών PRP με DNA Activator είναι εντυπωσιακά και αφορούν τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα των μαλλιών, καθώς η τριχόπτωση αναστέλλεται και μπορούμε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα σταθερό.

Θεραπεία Τριχόπτωσης με Soft Laser

Για τις περιπτώσεις εξασθενημένων μαλλιών που χρειάζονται ενδυνάμωση εφαρμόζονται μη φαρμακευτικές θεραπείες που ενισχύουν τα μαλλιά και παράλληλα αντιμετωπίζουν πιθανές δυσλειτουργίες του δέρματος της κεφαλής. Οι θεραπείες είναι απολύτως εξατομικευμένες και η συμπληρωματική εφαρμογή του Soft Laser μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά τους.

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί ιατρική μέθοδο για την οριστική αντιμετώπιση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας και της Γυναικείου Τύπου Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, έχοντας εξασφαλίσει σε χιλιάδες άνδρες και γυναίκες τη μόνιμη αποκατάσταση των μαλλιών τους.

Η σύγχρονη και πιο εξελιγμένη εκδοχή της μεταμόσχευσης μαλλιών πραγματοποιείται με λήψη τριχοθυλακίων από το πίσω τμήμα της κεφαλής (δότρια περιοχή) και εμφύτευση αυτών στις περιοχές της κεφαλής που εμφανίζουν αραίωση (λήπτρια περιοχή). Δεδομένης της εμφύτευσης των νέων μαλλιών με τον ίδιο τρόπο που πραγματοποιείται και η φυσική τους έκφυση, μπορούμε να επιτύχουμε απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Πρόκειται για εντελώς ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί λίγες ώρες και πραγματοποιείται από ιατρική ομάδα εξειδικευμένη στη μεταμόσχευση μαλλιών. Τα νέα μαλλιά αρχίζουν να εμφανίζονται μετά από 3 μήνες και δεν πρόκειται να πέσουν ποτέ, ενώ ολοκληρωμένο αποτέλεσμα επέρχεται μετά από 10 μήνες. Τα νέα μαλλιά παρουσιάζουν γενετική αντίσταση στην τριχόπτωση και θα παραμείνουν για πάντα. Βάφονται, κουρεύονται, χτενίζονται και δεν ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα μαλλιά, ούτε απαιτούν κάποια επιπλέον φροντίδα.

Οι πιο σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η FUT (Follicular Unit Transplantation) και η FUE (Follicular Unit Extraction).

 

Ευαγγελία Κορδερά
Ευαγγελία Κορδερά Ιατρός Μεταμόσχευσης Μαλλιών