Νέα - Ειδήσεις

Καμπάνια για την πρόληψη του Διαβήτη: ¨Διάδωσέ το"

22 Απριλίου 2015
8478 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Καμπάνια για την πρόληψη του Διαβήτη: ¨Διάδωσέ το"

Προγράμματα αγωγής υγείας και πρόληψης και δράσεις σε εθνικό επίπεδο προσπαθεί να οργανώσει το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως σημείωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Πρόληψης του Υπουργείου Υγείας, κ. Στρατής Χατζηχαραλάμπους, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση της ενημερωτικής καμπάνιας «Διάδωσέ το», από τη Μη κυβερνητική οργάνωση «Με οδηγό τον Διαβήτη- Κάρτα Διαβήτη».

"Διάδωσέ το"

Η καμπάνια «Διάδωσέ το» φιλοδοξεί να μεταδώσει το μήνυμα ότι η πρόληψη στον διαβήτη σώζει. Ως «όχημα» της καμπάνιας θα χρησιμοποιηθεί ένα λεύκωμα, όπου δεκάδες αναγνωρίσιμοι Έλληνες από όλους τους χώρους, ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, οι οποίοι πόζαραν μοναδικά στον φακό του Γιώργου Καλφαμανώλη, σε μια προσπάθεια να μεταδώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για την κατανόηση του διαβήτη, την αντιμετώπιση και την πρόληψή του. Το λεύκωμα θα διανεμηθεί δωρεάν σε νοσοκομεία, σε γιατρούς, σε ιατρεία, ώστε να φτάσει στους ασθενείς και οι τελευταίοι να ευαισθητοποιηθούν, να εξεταστούν, να ρωτήσουν, να ενημερωθούν και να πάψουν να φοβούνται τον διαβήτη. Στόχος είναι να συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση και στην καλύτερη ζωή των διαβητικών ασθενών. Επίσης, μια σειρά από σποτάκια, εκτός από τη σημασία της πρόληψης, θα αναδείξουν την αξία της άσκησης και της υγιεινής διατροφής και θα επιχειρήσουν να διαλύσουν τον φόβο του κοινού σχετικά με την ινσουλίνη, που είναι μια «ορμόνη ζωής». Η καμπάνια θα συνδυαστεί και με μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε ελληνική πόλη, με στόχο να διαδοθεί το μήνυμα του διαβήτη.

1.300.000 διαβητικοί στην Ελλάδα, Εντυπωσιακό στοιχείο, που προέκυψε κατά την ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Παθολόγου - Διαβητολόγου Διευθυντή ΕΣΥ Γενικό Κρατικό Νικαίας (Γ΄ Παθολογική Κλινική & Διαβητολογικό Κέντρο), κ. Aλέξη Σωτηρόπουλου είναι ότι ο αριθμός των διαβητικών στην Ελλάδα κινείται σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από εκείνα που υπολογίζαμε μέχρι σήμερα. Ενώ σύμφωνα με προβολές των στατιστικών του ΠΟΥ, οι διαβητικοί στην Ελλάδα υπολογίζονταν σε 750.000, τα πρώτα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η ΕΔΕ δείχνουν ότι ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος: ανέρχεται στο 12-12,5% του γενικού πληθυσμού, άρα μιλάμε για περίπου 1.300.000 ασθενείς στην Ελλάδα!

karta diaviti