Νέα - Ειδήσεις

Αντώνης Κοσάρης: "Για εμάς η ποιότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα"

20 Απριλίου 2015
7404 Προβολές
6 λεπτά να διαβαστεί
powerhealth diafhmisi

Μία ελληνική εταιρεία πριν από 31 χρόνια ήρθε να συμπληρώσει τη διατροφή μας με φυσικά θρεπτικά συστατικά μέσα από φυσικά προϊόντα υγείας.

Ο Χημικός, MBA και αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Power Health, Αντώνης Κοσάρης  σε συνέντευξή του, τόνισε πως η power Health ήταν η εταιρεία που έφερε το φαρμακείο της φύσης, στο φαρμακείο της γειτονιάς, αλλά και στο φαρμακείο κάθε ελληνικού σπιτιού. Η PowerHealth μας έμαθε να βρίσκουμε εναλλακτικές λύσεις σε θέματα υγείας, τόνωσης, ομορφιάς για να είμαστε κάθε μέρα υγιείς και δυνατοί.

Ποιος είναι ο ρόλος των συμπληρώμάτων διατροφής στην καθημερινότητά μας; 

Ο προορισμός τους είναι να συμπληρώνουν την καθημερινή διατροφή μας όταν δεν είναι ισορροπημένη και δεν καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού μας σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία και την καλή λειτουργία του. Δεδομένου ότι η ποιότητα της τροφής και η επεξεργασία στην οποία υπόκειται στερείται βασικών θρεπτικών στοιχείων, η αναγκαιότητά τους σε καθημερινή βάση κρίνεται πλέον απολύτως απαραίτητη. Παράλληλα, οι απαιτητικοί ρυθμοί που εξαντλούν και τον πιο δυνατό οργανισμό, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το κάπνισμα, η καθιστική ζωή καθιστούν τα συμπληρώματα διατροφής πολύτιμους συμμάχους της υγείας.

Ταυτόχρονα, συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της ατονίας, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, βελτιώνουν επιμέρους λειτουργίες του οργανισμού, όπως την όραση, τη μνήμη, την υγεία των οστών, των μαλλιών, του δέρματος και πολλών ακόμα άλλων. Αποδεικνύονται πολύτιμοι σύμμαχοι σε περιόδους ανάπτυξης, ασθένειας, σχολικών εξετάσεων. Ειλικρινά, τελειωμό δεν έχει η λίστα με την προσφορά τους στην υγεία και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Τα συμπληρώματα διατροφής εστιάζουν κυρίως στην πρόληψη, αφού λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας του οργανισμού ενισχύοντας τους μηχανισμούς άμυνας και αποτελούν μία φυσική εναλλακτική λύση σε ήπια προβλήματα υγείας, τόνωσης και ομορφιάς. 

Ποια η θέση των Ελλήνων καταναλωτών για τα συμπληρώματα σε σχέση με τους Ευρωπαίους;

Θα έλεγα ότι οι σημερινές, δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, επιβάλλουν την υιοθέτηση μίας πιο υγιεινής διατροφής, βάζοντας τον Έλληνα στη διαδικασία να συνειδητοποιήσει το σημαντικό ρόλο που παίζει στη βελτίωση αλλά και τη διατήρηση της υγείας του. Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο κλάδος των συμπληρωμάτων διατροφής σε εποχή κρίσης βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία, στοιχειοθετεί τη στροφή των καταναλωτών στα εναλλακτικά προϊόντα. 

Αναμφισβήτητα η ελληνική οικογένεια τα έχει εντάξει στην καθημερινότητά της έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η φύση όχι μόνο προλαμβάνει αλλά θεραπεύει κιόλας πολλά ήπια καθημερινά προβλήματα υγείας, αντικαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις τα φάρμακα. Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε ένα αρκετά καλό στάδιο γνώσης και αποδοχής τους. Σαφώς και συγκριτικά με άλλες χώρες, που έχουν παράδοση αιώνων σε αυτόν τον τομέα, όπως η Αγγλία, χρειαζόμαστε ακόμα το χρόνο μας ως καταναλωτές να συνειδητοποιήσουμε και να εκτιμήσουμε χωρίς καμία επιφύλαξη τα πλεονεκτήματά τους.

Τι είναι αυτό που σας διαφοροποιεί στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα; 

Για εμάς η ποιότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα, όχι μόνο όσον αφορά στα προϊόντα μας αλλά και ό,τι έχει να κάνει με τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και στον Έλληνα φαρμακοποιό. Όλοι οι άνθρωποι της Power Health είμαστε μία αλυσίδα που ‘’κουμπώνει’’ μέσα από το έργο και την προσφορά του καθένα από εμάς. Ένα ακόμα στοιχείο που μας διαφοροποιεί είναι το γεγονός ότι είμαστε η μοναδική ελληνική εναλλακτική εταιρεία που έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί δικά της προϊόντα υγείας. Αυτό σημαίνει 100% ελληνικές συνθέσεις που δημιουργούν Έλληνες επιστήμονες του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης που όχι μόνο ανταγωνίζονται αλλά και υπερτερούν των ξένων και είναι μοναδικά σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποια είναι η γκάμα των προϊόντων σας και ποιες ανάγκες καλύπτουν; 

Η γκάμα των προϊόντων μας καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα ιδιοτήτων και αναγκών. Η σειρά Classics Platinum Range αποτελεί μία εξειδικευμένη πρόταση συμπληρωμάτων διατροφής υψηλής θρεπτικής αξίας, με βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και ακόρεστα λιπαρά οξέα που καλύπτουν εξειδικευμένες ανάγκες. Η σειρά Power Foods αξιοποιεί δυναμοτροφές, όπως η μαστίχα, το ρόδι, το ιπποφαές, και άλλες φυσικά, οι οποίες από μόνες τους αποτελούν ‘’διατροφικά θαύματα’’ με μοναδικά οφέλη για το οργανισμό μας.

Προϊόντα πρόληψης και θεραπείας των χειμωνιάτικων συμπτωμάτων, προϊόντα τόνωσης, πολυβιταμίνες, καθώς και μία μεγάλη κατηγορία με αδυνατιστικά για γυναίκες και άνδρες. Εξειδικευμένες φόρμουλες και φυσικά, προϊόντα ομοιοπαθητικής και φυτοθεραπείας, αλλά και στοματικής υγιεινής. Προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της καθημερινότητας, δημιουργώντας προϊόντα με αποστολή να πραγματοποιούν αυτό που υπόσχεται και να προσφέρουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής στους ανθρώπους που τα εμπιστεύονται. Προϊόντα των οποίων τα συστατικά συνοδεύονται από κλινικές έρευνες και μελέτες πιστοποιώντας στο έπακρο την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Ποιες καινοτομίες έχει φέρει η Power Health στην αγορά των συμπληρωμάτων; 

Πιστεύω ότι το όραμα της ιδρύτριας και προέδρου της εταιρείας μας, αποτελεί την πρώτη καινοτομία της Power Health. Η τόλμη της, αλλά και η διορατικότητά της να μιλήσει πρώτη πριν 31 χρόνια για κάτι τόσο καινούργιο, και ταυτόχρονα ‘’μη απαραίτητο’’ σε μία εποχή που όλα ήταν ιδανικά, ή τουλάχιστον έτσι έδειχναν. Γιατί το να μιλάς, το 1984, για εναλλακτικά προϊόντα όπως βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, ομοιοπαθητική και φυτοθεραπεία αποτελούσε όχι μόνο καινοτομία αλλά και επανάσταση.Θα ξεκινήσω, λοιπόν, λέγοντας πως αυτή ήταν η πρώτη από μία σειρά που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια. Το πρώτο προϊόν αδυνατίσματος στο ράφι του ελληνικού φαρμακείου ήταν της Power Health, όπως και το πρώτο τριπλό αδυνατιστικό, το Xs-Xpress.

Μία ακόμα καινοτομία αποτελεί το Mens-X complex, η φυσική αγωγή για τη στυτική λειτουργία που βελτίωσε τις ανδρικές επιδόσεις, όχι μόνο σε μικρές και ώριμες ηλικίες, αλλά και σε πολύ μεγαλύτερες. Τα αναβράζοντα δισκία με Μαστίχα Χίου, για τις στομαχικές διαταραχές, αποτελεί ένα πρωτοποριακό προϊόν λόγω της μορφής στην οποία βρίσκεται η φυσική πρώτη ύλη που την κάνει ιδιαίτερα δύσκολη στην επεξεργασία της. Επίσης, μία ακόμα καινοτομία αποτελεί και η δημιουργία της 1ης Ακαδημίας Βιταμινών, της Vitamins Academy.

Τι είναι το Vitamins Academy και ποιες είναι οι δράσεις του;

Έχοντας ένα τεράστιο φάσμα γνώσης πάνω στα φυσικά θρεπτικά συστατικά, καθώς και την εμπειρία που απαιτούνται μέσα από ένα άρτια καταρτισμένο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, η PowerHealth προχώρησε στη δημιουργία της VitaminsAcademy την 1η ‘’Ακαδημία” Βιταμινών στην Ελλάδα. Αποτελεί μία καινοτομία στο χώρο της έγκυρης και αξιόπιστης πληροφόρησης των καταναλωτών πάνω στις βιταμίνες, τις ιδιότητες, τη χρήση και τα οφέλη τους.

Ένα σύγχρονο ‘’εκπαιδευτικό πολυεργαλείο’’ για τον καταναλωτή που παρέχει ένα μεγάλο φάσμα δυνατοτήτων, όπως e-learning μέσω μικρών βίντεο στην ιστοσελίδα της PowerHealth, καθώς και ένα ευρύτατο πεδίο υψηλών υπηρεσιών μέσω της εφαρμογής Mobile με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωή τους. Φυσικά και αποτελεί έναν ακόμα σύμμαχο για τον Έλληνα φαρμακοποιό ο οποίος ενημερώνεται πάνω στα προϊόντα και τις δραστηριότητες της Power Health.

Πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση του φαρμακοποιού για την ορθή ενημέρωση των πελατών τους; 

Το Ελληνικό φαρμακείο αποτελεί το πρώτο σημείο στο οποίο θα ανατρέξει ο καταναλωτής ζητώντας συμβουλές που θα βελτιώσουν την υγεία του και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής του. Επενδύουμε στις γνώσεις, στην εμπειρία του και ενισχύουμε την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο μέσα από προϊόντα που αναδεικνύουν το ρόλο του ως επιστήμονα, καθώς και το ελληνικό φαρμακείο ως μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας και υγείας των ασθενών. Ο φαρμακοποιός διαδραματίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό, και για μένα προσωπικά, αναντικατάστατο ρόλο στον τομέα της Υγείας. Η σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει με τους πελάτες του όλα αυτά τα χρόνια αντανακλά την προσφορά του σε ανθρώπινο και επιστημονικό επίπεδο, και αυτό θα του δίνει πάντα το προβάδισμα.

Υπάρχουν και κάποιες νομοθετικές αλλαγές στα συμπληρώματα σήμερα σε σχέση με το χθες; 

Ο χώρος της Υγείας… συμπληρώθηκε και ολοκληρώθηκε με την ένταξη του κλάδου των Συμπληρωμάτων Διατροφής. Έπρεπε να περάσουν 31 χρόνια για να δικαιωθεί ένα κλάδος ο οποίος αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της ελληνική οικονομίας αλλά και της ελληνικής καθημερινότητας. Άλλωστε, η ύπαρξη τριών επιτροπών στον Ε.Ο.Φ. υπεύθυνες για την κυκλοφορία των εναλλακτικών προϊόντων, πιστοποιεί όχι μόνο την αναγκαιότητά τους αλλά και την αξιοπιστία τους. Τώρα, όμως όπως φαίνεται, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, γι’ αυτό και νιώθουμε ιδιαίτερα δικαιωμένοι όλοι όσοι εμπνευστήκαμε και πιστέψαμε στο όραμα της Λιλής Περγαντά, ιδρύτρια και πρόεδρο της Power Health.

Πρόσφατα, η Power Health τιμήθηκε με το βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας «Salus Index2014» ως η Νο 1 Εταιρεία Συμπληρωμάτων Διατροφής

Τι σημαίνει για εσάς;

Πράγματι, μετά από 30 χρόνια σκληρής δουλειάς, η οικογένεια της Power Health, επιβραβεύεται για την επιλογή της να είναι στην υπηρεσία της Ελληνικής οικογένειας μέσα από τα φυσικά προϊόντα υγείας. Ξεκινήσαμε ανοίγοντας το δρόμο σε ένα νέο τρόπο ζωής που συνέβαλε στη δημιουργία ενός νέου κλάδου και ενός νέου ραφιού στο ελληνικό φαρμακείο, που στην αρχή αμφισβητήθηκε, αλλά στη συνέχεια πολλοί ακολούθησαν. Η διάκριση αυτή, λοιπόν, έχει συνολικό χαρακτήρα αφού συνέβαλε στο να αναγνωριστούν τα Συμπληρώματα Διατροφής ως ένας ξεχωριστός και πολύ σημαντικός κλάδος της φαρμακευτικής αγοράς και της Υγείας. Και αυτό αποτελεί δικαίωση για όλους όσους πίστεψαν και επένδυσαν στην προσφορά τους.

Σε τι προσβλέπει η εταιρεία για το 2015, ποιοι είναι οι μελλοντικοί της στόχοι; 

Κατ' αρχήν, να παραμείνουμε η πρώτη επιλογή στο χώρο των φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής, τόσο για το ελληνικό φαρμακείο, όσο και την ελληνική οικογένεια, επενδύοντας ταυτόχρονα στις αγορές του εξωτερικού που σίγουρα αποτελούν εφαλτήριο ανάπτυξης και εξέλιξης. Ήδη, τα προϊόντα μας βρίσκονται στα φαρμακεία της Κύπρου, της Ρουμανίας, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας, ενώ σε καλό επίπεδο βρίσκεται η προσπάθειά μας να ενταχθούμε στην ιδιαίτερα απαιτητική αγορά της Αγγλία η οποία έχει ξεκινήσει σταδιακά δίνοντας πολύ θετικά μηνύματα. Αυτή είναι μία πραγματικότητα που μας οπλίζει με θάρρος και τόλμη ώστε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του σήμερα και έχει όλες τις δυνατότητες να είναι ανταγωνιστική διαγράφοντας μία επιτυχημένη πορεία και εκτός συνόρων.