Νέα - Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία Σκλαβενίτης – Βερόπουλος

23 Μαρτίου 2015
7707 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
deal supermarket

Photo source: www.bigstockphoto.com

Θέμα ημερών θεωρείται η ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ των αλυσίδων Σκλαβενίτης και Βερόπουλος, η οποία σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες θα προβλέπει την εξαγορά του 60% της δεύτερης από την πρώτη. Μέσω αυτής της συμφωνίας, που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αφορά την δραστηριότητα της Βερόπουλος μόνο στην ελληνική επικράτεια, η Σκλαβενίτης διευρύνει σημαντικά την παρουσία της στο χώρο της λιανικής, αποκτώντας πρόσβαση σε όλη σχεδόν την περιφέρεια, η Βερόπουλος ενισχύει την οικονομική της θέση, ενώ παράλληλα δύο παραδοσιακοί Έλληνες λιανέμποροι διατηρούνται στο «παιχνίδι».

Εάν επιβεβαιωθεί η συμφωνία, κάτι που μένει να το δούμε μες στο προσεχές δεκαπενθήμερο, αυτή μεταφράζεται σε σημαντικές ανακατατάξεις στο χάρτη του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, αφού πλέον τρεις μεγάλοι «παίκτες», η Μαρινόπουλος, η ΑΒ Βασιλόπουλος και η Σκλαβενίτης, θα συγκεντρώνουν περίπου 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε τζίρο.

Οι συζητήσεις για τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2014 και σε πρώτη φάση οδήγησαν στην εξαγορά από τη Σκλαβενίτης της συμμετοχής της Βερόπουλος στην αλυσίδα Χαλκιαδάκης η οποία δραστηριοποιείται στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι η Βερόπουλος κατείχε το 60% της Χαλκιαδάκης και η εξαγορά από την Σκλαβενίτης έγινε έναντι 22 εκατ. ευρώ. Από τότε, πάντως, ήταν κάτι σαν κοινό μυστικό ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο παραδοσιακών ελληνικών αλυσίδων σούπερ-μάρκετ δεν θα σταματούσε εκεί.

Η Βερόπουλος διαθέτει 185 σημεία πώλησης εντός ελληνικής επικράτειας, εκ των οποίων τα 94 βρίσκονται εντός του λεκανοπεδίου Αττικής και τα 91 σε 47 επαρχιακές πόλεις σε όλη τη χώρα.

Η Σκλαβενίτης, εξαιρουμένων των καταστημάτων της Χαλκιαδάκης και των καταστημάτων Makro, διαθέτει 110 καταστήματα, όλα εντός της Αττικής.

Ο τζίρος της Σκλαβενίτης με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό που αφορά το 2013 ανερχόταν σε 1,19 δισ. ευρώ. Η Βερόπουλος το 2013 με βάση τον ενοποιημένο ισολογισμό της πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 803 εκατ. ευρώ με τα 571 εκατ ευρώ να προέρχονται από την ελληνική αγορά.

Γράφει η Μανιφάβα Δήμητρα, Δημοσιογράφος

Πηγή: Βusiness News

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

www.businessnews.gr