Νέα - Ειδήσεις

Δημητριακά: Το δώρο της Γης στο... πιάτο σας!

31 Μαρτίου 2014
7311 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Δημητριακά: Το δώρο της Γης στο... πιάτο σας!

Photo source: www.bigstockphoto.com

Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και με σημαντικά οφέλη για την υγεία, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τα δημητριακά αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής Διατροφικής πυραμίδας –και όχι μόνο! Οι διεθνείς διατροφικές συστάσεις και τα διατροφικά πρότυπα συγκεκριμενοποιούν την ανάγκη η καθημερινή κατανάλωση δημητριακών να προέρχεται από ολικής άλεσης δημητριακά, λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το κοινό να μάθει περισσότερα για τα δημητριακά, που αποτελούν τη βάση της διατροφής μας, το medNutrition εγκαινιάζει τη ενημερωτική καμπάνια με τίτλο «Δημητριακά: Το δώρο της Γης στο...πιάτο σας!».

Η επιστημονική ομάδα του mednutrition απαντά

Πόσα δημητριακά πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά; Γιατί τα προϊόντα ολικής άλεσης υπερέχουν σε σχέση με τα επεξεργασμένα δημητριακά; Τι θα πρέπει να προσέχουμε στις ετικέτες όταν επιλέγουμε δημητριακά; Πώς θα διατηρήσουμε την γεύση αλλά και τη θρεπτική ισορροπία τρώγοντας δημητριακά; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να δώσει απάντηση η επιστημονική ομάδα του medNutrition, με απώτερο στόχο ο καταναλωτής να μπορεί να κάνει πιο συνειδητές και πιο σωστές διατροφικά επιλογές των τροφίμων που καταλήγουν στο πιάτο του.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο της ολικής άλεσης και στην υγεία του πεπτικού συστήματος, το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής έχει αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη καμπάνια, θέτοντάς την υπό την αιγίδα του.

Διαβάστε περισσότερα για την καμπάνια του medNutrition «Δημητριακά: το Δώρο της Γης... στο πιάτο σας».

Επιστημονικοί υπεύθυνοι της καμπάνιας:

  • Κατερίνα Βάμβουκα, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.
  • Παναγιώτης Βαραγιάννης, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Med.Sc., Ph.D.can