Νέα - Ειδήσεις

Οι «Διαδρομές Καρδιάς» του BECEL PRO-ACTIV «μίλησαν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης»

12 Ιουλίου 2012
6435 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Οι «Διαδρομές Καρδιάς» του BECEL PRO-ACTIV  «μίλησαν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης»

Περισσότερα από 850 άτομα εξετάστηκαν και ενημερώθηκαν για την υγεία της καρδιάς τους.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι «Διαδρομές Καρδιάς» του Becel pro-activ, στις 19 & 20 Μαίου 2011. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης εξέτασαν τη χοληστερίνη και την αρτηριακή τους πίεση και παρακολούθησαν ομιλίες για την υγεία της καρδιάς, με έμφαση στην υπέρταση, την παιδική χοληστερίνη και τη χοληστερίνη κατά την εμμηνόπαυση.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την επιστημονική επιμέλεια της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος και με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη κα Καλυψώ Γούλα, ο Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ & Πρόεδρος Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Β. Ελλάδος κ. Απόστολος Ευθυμιάδης και η Μαργαρίτα Στεργίου από το Τμήμα Διατροφής & Επιστημονικής Επικοινωνίας της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Επιστημονικός Συνεργάτης - Υπεύθυνος Ιατρείου Αθηροσκλήρωσης Β’ Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Ευθυμιάδης και η Γενική Ιατρός, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, κα Ελένη Πασχαλίδου.

Ο έλεγχος και η διατροφή βρέθηκαν στο επίκεντρο, καθώς οι ειδικοί συνέστησαν απλά βήματα για τη φροντίδα της καρδιάς:

  • Διατήρηση φυσιολογικού βάρους
  • Διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά (τουλάχιστον 5 μερίδες) και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά, όπως τηγανητά, αγελαδινό βούτυρο, κόκκινο κρέας
  • Κατανάλωση ελαιολάδου, πολυακόρεστων φυτικών ελαίων, φυτικών μαργαρινών και λιπαρών ψαριών
  • Ένταξη προϊόντων εμπλουτισμένων με φυτικές στερόλες στο διαιτολόγιο
  • Τουλάχιστον 30 λεπτά άσκηση καθημερινά
  • Μειωμένη πρόσληψη αλατιού και κατανάλωση τροφών με κάλιο, το οποίο βοηθάει να αποβάλλουμε το επιπλέον αλάτι από τον οργανισμό μας.
  • Όχι στο κάπνισμα
  • Λιγότερο άγχος

 Οι «Διαδρομές Καρδιάς» είναι μια πρωτοβουλία του Becel pro-activ και του Τμήματος Διατροφής & Επιστημονικής Επικοινωνίας της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS.