Νέα - Ειδήσεις

Ο χώρος εργασίας μάς φορτώνει με περιττά κιλά

01 Ιουνίου 2011
3513 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Ο χώρος εργασίας μάς φορτώνει με περιττά κιλά

Photo source: www.bigstockphoto.com

Αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά μέσα στο εργασιακό σας χώρο, τότε ίσως σύντομα καταλάβετε πως θα είναι μάλλον άδικος ο κόπος. Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, το περιβάλλον του γραφείου μας κάθε άλλο παρά προσφέρεται για αδυνάτισμα, αφού κατακλυζόμαστε από γευστικούς πειρασμούς, ικανούς να μας οδηγησουν στο άλλο άκρο, δηλαδή την απόκτηση κι άλλων περιττών κιλών.

«Δεν είναι εφικτό να έχουμε έναν αποτελεσματικό έλεγχο του βάρους μας μέσα στη δουλειά μας, αφού καθημερινά πάντα υπάρχει κάποιος που θα φέρει ένα γλυκό, θα κεράσει για μια περίσταση ή κάτι σχετικό», τονίζει ο καθηγητής Πίτερ Ρότζερς του πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Και προσθέτει: «ο ανθρώπινος οργανισμός είναι βιολογικά προκαθορισμένος να τρώει ό,τι βρίσκεται μπροστά του». 


Διαβάστε επίσης: Νικήστε την κόπωση της δουλειάς: Ο διαιτολόγος σε συμβουλεύει [Δωρεάν EBOOK]


Σύμφωνα με τις έρευνες του δρ. Ρότζερς, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση σε περιπτώσεις ασθενών με διαβήτη τύπου 2, ενώ οι υπάλληλοι που κάνουν καθιστική εργασία εχουν 54% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν κάποια στιγμή στο μέλλον από έμφραγμα ή κάποιο σχετικό καρδιαγγειακό νόσημα.

Οι ειδικοί συνιστούν μερικές απλές λύσεις που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη: να αποφεύγουμε τα συνεχή τσιμπολογήματα, να αποφεύγουμε να τρώμε το κολατσιό μας στο γραφείο μας (καλύτερα να το τρώμε σε κάποιο άλλο δωμάτιο, ώστε να μην συνδέουμε, ψυχολογικά, το φαγητό με το χώρο εργασίας μας) και κυρίως να κάνουμε τακτικά διαλείμματα από την εργασία μας για ελαφρύ περπάτημα, έστω και διάρκειας 5 έως 10 λεπτών της ώρας.