Νέα - Ειδήσεις

Ένα πρωτότυπο βιβλίο για τη σωστή παιδική διατροφή από τον Ευγένιο Τριβιζά

16 Δεκεμβρίου 2010
3876 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
paramythi trivizas

Ο παγκόσμιας φήμης «ποιητής παραμυθιών» Ευγένιος Τριβιζάς, που χρόνια τώρα όχι μόνο μαγεύει και διασκεδάζει τα παιδιά, αλλά τους μιλάει με αλληγορικό τρόπο, ακόμα και για τα πλέον λεπτά και δύσκολα θέματα, έρχεται, με το νέο του βιβλίο «Ο Μάγειρας του Μαγεμένου Τσίρκου» να θίξει με πρωτότυπο τρόπο το κρίσιμο θέμα της σωστής διατροφής των παιδιών.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ΕΛΑΪΣ – UNILEVER  με την επιστημονική επιμέλεια της Μονάδας Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στα πλαίσια της ενημέρωσης  του κοινού για την ισορροπημένη παιδική διατροφή.

Σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Ζαμπέλα, Αναπληρωτή Καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος προλογίζει το βιβλίο «από σημαντικές μελέτες στη χώρα μας φαίνεται ότι τα παιδιά με βάρος παραπάνω του  φυσιολογικού για την ηλικία τους, αυξάνονται σε ανησυχητικό βαθμό. Για αυτόν το λόγο, πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τη βελτίωση της διατροφής σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να ενθαρρύνονται».

Ο Ευγένιος Τριβιζάς αγκάλιασε αυτήν την πρωτοβουλία  και  με το   μοναδικό του τρόπο,  δημιούργησε τον «Μάγειρα του Μαγεμένου Τσίρκου», μια σπαρταριστή  περιπέτεια  γεμάτη απρόοπτα και  ξεκαρδιστικές  εκπλήξεις, που όχι μόνο  μαγεύει τους μικρούς και συναρπάζει τους ενήλικες αναγνώστες, αλλά και μεταδίδει χρήσιμες πληροφορίες και τις σωστές αξίες χωρίς κραυγαλέους διδακτισμούς.

Ένα ξακουστό τσίρκο βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Ο παντοδύναμος παλαιστής, αντί να μασάει τανάλιες και αμόνια, μασάει μόνο άχυρα και σφουγγαράκια. Ο θηριοδαμαστής, αντί να δαμάζει λιοντάρια, δαμάζει κουνέλια. Tι επικίνδυνα εδέσματα μαγειρεύει στην κουζίνα του τσίρκου ο ραδιούργος μάγειρας; Ποιο είναι το δολερό σχέδιο του;  Θα μπορέσει ο αινιγματικός φλογεροπαίχτης με το πορτοκαλί  πλατύγυρο καπέλο να σώσει  το τσίρκο από τη χρεωκοπία; 

Η ΕΛΑΪΣ – UNILEVER, ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στις αξίες της σωστής παιδικής διατροφής, καινοτομεί και υποστηρίζει αυτό το βιβλίο. Η κα Κωνσταντίνα Τρίμπου, (Marketing Manager Foods Ελαΐς - Unilever) δήλωσε: «στο πλαίσιο της Εταιρικής της Υπευθυνότητας, η ΕΛΑΪΣ – UNILEVER με όχημα το Knorr Vie Kidz, ένα απολαυστικό ρόφημα από 100% φρούτα και λαχανικά πλούσιο σε βιταμίνη C, συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης σε θέματα παιδικής διατροφής με ένα ξεχωριστό τρόπο απευθυνόμενο σε παιδιά και γονείς».

Το βιβλίο θα διατεθεί δωρεάν πανελλαδικά σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, σε δημόσιους φορείς που έχουν σχέση με την εκπαίδευση και τη διατροφή των παιδιών, καθώς και σε επιλεγμένα σημεία με μεγάλη επισκεψιμότητα γονέων και παιδιών.