Νέα - Ειδήσεις

Αυτόματος πωλητής… καρότων σε σχολείο!

της Μαρίνας Σαουλίδου
24 Σεπτεμβρίου 2010
4008 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Αυτόματος πωλητής… καρότων σε σχολείο!

Photo source: www.bigstockphoto.com

Παράδειγμα προς μίμηση… αποτελεί ένα γυμνάσιο στο νοτιοδυτικό Οχάιο, καθώς σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθούν τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας, που τις τελευταίες δεκαετίες «βαραίνουν» την αμερικάνικη κοινωνία, εγκατέστησε αυτόματο μηχάνημα πώλησης καρότων!

Όσο απίστευτο και αν φαντάζει, η Διεύθυνση του σχολείου - στο οποίο φοιτούν 3.200 παιδιά - αποφάσισε να «εξοστρακίσει» μια και καλή ενεργειακά ποτά και αναψυκτικά. Και «κέρδισε το στοίχημα», αφού οι μαθητές, όχι μόνο δεν εναντιώθηκαν, όπως φοβόντουσαν αρχικά. Αντίθετα. Ο πωλητής άδειασε, μέσα σε λίγα μόλις διαλείμματα.

«Η ανταπόκριση ήταν άμεση. Δεν νομίζω πως τα καρότα έμειναν στο μηχάνημα περισσότερο από μία ώρα» ανέφερε στο «Cincinnati Enquirer» ο George Coates, Υποδιευθυντής στο γυμνάσιο του Mason, όπου το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει ολόκληρη καμπάνια με στόχο τη συσκευασία και προώθηση των baby carrots σαν πρόχειρο σνακ. 

Η καμπάνια ξεκίνησε από έναν αγροτικό συνεταιρισμό, ο οποίος μάλιστα επιχειρεί τώρα να υλοποιήσει την ίδια επίδοξη κίνηση, με τη εγκατάσταση και άλλου αυτόματου μηχανήματος, σε σχολείο στη Syracuse.

«Θέλαμε μια μέση αγορά για να μπορέσουμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί στις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Jeff Dunn, γενικός διευθυντής της «Bolthouse Farms», που βοήθησε στην πραγματοποίηση της καμπάνιας.

Τα καρότα, υπενθυμίζεται, αποτελούν, μεταξύ άλλων, πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών, αλλά και προβιταμίνης Α, προστατεύουν από καρδιοπάθειες και καρκίνο, ενώ συμβάλλουν και στην επίτευξη καλής όρασης.

Μαρίνα Σαουλίδου
Μαρίνα Σαουλίδου Δημοσιογράφος