Νέα - Ειδήσεις

Ανάκληση ποτηριού μελαμίνης "ΕΒΙΒΑΚ ΑΕ"

07 Νοεμβρίου 2023
5769 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
anaklisi potiriou melaminis

www.efet.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διενέργειας του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος των Υλικών και Αντικειμένων που Προορίζονται να Έρθουν σε Επαφή με τα Τρόφιμα» διενήργησε δειγματοληψία - ποτηριού νερού από μελαμίνη χρώματος κόκκινου No 59 -, το οποίο παράγεται και διανέμεται από την επιχείρηση ΕΒΙΒΑΚ ΑΕ, Θέση Ρουμάνια, Οινόφυτα Βοιωτίας.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο της Β ́ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, διαπιστώθηκε ότι το ποτήρι είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς βρέθηκε ειδική μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν το μέγιστο νομοθετικό όριο για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα και διαπιστώθηκε ότι η σταθερότητα του υλικού είναι ανεπαρκής.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση η οποία παράγει και διανέμει το εν λόγω προϊόν, την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την αγορά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν, που φαίνεται στις κάτωθι φωτογραφίες, να μην το χρησιμοποιήσουν.

imagesanaklisi potiriou melaminis ΕΒΙΒΑΚ ΑΕ 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

www.efet.gr