Νέα - Ειδήσεις

Ε. Ιωαννίδου: Προσωπική μου ικανοποίηση, είναι ο διαιτώμενος να επιτύχει τους διατροφικούς του στόχους με τρόπο πρακτικό και βιώσιμο

27 Νοεμβρίου 2023
5799 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
ioannidou interview

Photo source: www.Canva.com

Η Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ευγενία Ιωαννίδου, επιστημονική συντάκτρια της κοινότητας του medNutrition, μέλος της ομάδας restartdiet.gr που επαγγελματικά δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, μας, παραχώρησε συνέντευξη για το πως επέλεξε το αντικείμενο που έχει σπουδάσει, στο πως το εφαρμόζει η ίδια αλλά και ποιό πιστεύει πως είναι το κλειδί της επιτυχίας. 

Τι είναι αυτό, που σας παρακινεί να συνεχίσετε το επάγγελμα του Διαιτολόγου- Διατροφολόγου;

Αν έπρεπε να διαλέξω το καλύτερο κομμάτι της εργασίας μου, ως Διατροφολόγος, θα επέλεγα τη δυνατότητα που μου δίνεται να βοηθάω τον κόσμο, να αποκτήσει μια υγιή σχέση με το φαγητό και το σώμα του. Θεωρώ, πως το επάγγελμα αυτό, είναι για εμένα η καλύτερη ευκαιρία μου, να επηρεάσω θετικά τον κόσμο.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μέθοδος προσέγγισης, σε σχέση με την επίτευξη του στόχου, του διαιτώμενου;

Ως Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, με εξειδίκευση στην διαισθητική διατροφή, η προσέγγισή μου βασίζεται πάντα σε επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές, και παρέχω εξατομικευμένη φροντίδα και στοχοθεσία για τον διαιτώμενο. Προσωπική μου ικανοποίηση, είναι ο διαιτώμενος να επιτύχει τους διατροφικούς του στόχους με τρόπο πρακτικό και βιώσιμο. Γι΄αυτό το λόγο συνεργαζόμαστε μαζί, για να βρούμε την καλύτερη προσέγγιση και τις μοναδικές ανάγκες σας, για κάθε περίσταση στη ζωή σας.

Πολλοί άνθρωποι, ενώ ακολουθούν ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής, είναι εθισμένοι στα γλυκά. Πιστεύετε πως υπάρχει κάποια λύση για αυτούς;

Η χρήση της ταμπέλας ΄΄εθισμένου΄΄, είναι μια επιλογή που θα θέλαμε να αποφύγουμε. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να επιβεβαιώσουμε, μαζί, πως η καθημερινότητά, αποτελείται από την επάρκεια θρεπτικών συστατικών, γευμάτων, ενυδάτωσης, καλής ψυχικής υγείας, ξεκούρασης κι άλλων σημαντικών παραγόντων, που συμβάλλουν στην αυξημένη ανάγκη για γλυκιά γεύση. Υπάρχει λύση, κι αυτή δεν απαιτεί τον εξ΄ ολοκλήρου αποκλεισμό των γλυκών από την καθημερινότητα!

Εσείς κάθε πότε τρώτε γλυκά;

Η διατροφή μου, στηρίζεται κατά βάση στο μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής και της ισορροπίας μεταξύ των γεύσεων και των θρεπτικών. Τα γλυκά, δεν αποτελούν γεύμα της καθημερινότητάς μου, παρ΄ όλα αυτά, βρίσκονται μέσα στη διατροφή μου, εβδομαδιαίως σε κάποιο event, έξοδο ή και σνακ τις ημέρες που νιώθω ότι το χρειάζομαι. Τα γλυκά, είναι μέρος της κουλτούρας και του πολιτισμού μας, βρίσκονται τριγύρω μας και όταν το επιθυμώ πραγματικά το εντάσσω, χωρίς φόβο, τύψεις ή στέρηση άλλων γευμάτων.

Υπάρχουν στρατηγικές που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να αντιμετωπίσω το άγχος, τις ενοχές ή τη ντροπή που σχετίζονται με το φαγητό που καταναλώνω;

Φυσικά, ο ρόλος ενός Διατροφολόγου Διαιτολόγου, δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην δημιουργία ενός πλάνου διατροφής, αλλά εμβαθύνει σε σημαντικά ζητήματα, όπως είναι τα παραπάνω. Μαζί, βρίσκουμε λύσεις, εξατομικευμένες στη θέληση και το χρόνο που θέλει να διαθέσει ο διαιτώμενος. Να θυμάστε ότι σας αξίζει να έχετε μια υγιή και θετική σχέση με το φαγητό και το σώμα σας.