Νέα - Ειδήσεις

Πώς να βρείτε το πιο εργονομικό Gaming SetUp

01 Ιουλίου 2023
6306 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
Gaming SetUp

Photo Source: Unsplash.com

Κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του να φτιάξει το υπέρτατο gaming setup. Είτε είστε λάτρης του pc gaming είτε είστε λάτρης οποιασδήποτε παιχνιδοκονσόλας (Playstation, XBOX, Nintendo) σίγουρα θα συμφωνείτε ότι το να φτιάξεις ένα gaming setup, είναι δύσκολη υπόθεση. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε εμείς εδώ, καθώς θα σας παρουσιάσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε το καλύτερο set up.  

Η επιλογή της σωστής καρέκλας είναι το Α και το Ω

Δεν έχει σημασία αν παίζετε League of Legends, Call of Duty σε high end υπολογιστή, ή ακόμα και παιχνίδια καζινο NetBet. Αν παίζετε με την καρέκλα από μπαμπού της γιαγιάς σας, τότε η μέση σας θα γίνει ‘τελικό σίγμα’.

Η επιλογή της σωστής gaming καρέκλας είναι υψίστης σημασίας. Στο game room όπου λογικά θα υπάρχει το gaming setup, θα περνάτε αρκετές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επενδύσετε ένα ‘Α’ ποσό για να βρείτε μια πλήρως ανατομική καρέκλα που θα παρέχει στήριξη σε όλο σας το σώμα για όση ώρα θα παίζετε.

Μια καλή gaming καρέκλα μπορεί να κοστίζει από 150 μέχρι και πάνω από 300€. Μπορεί να ακούγονται πολλά, ωστόσο σίγουρα θα σας ευχαριστεί σε λίγα χρόνια η πλάτη σας και θα γλιτώσετε λεφτά από τον φυσικοθεραπευτή

Το σωστό μόνιτορ/οθόνη/τηλεόραση

Απλά φανταστείτε το εξής σενάριο. Έχετε Playstation 5, το οποίο υποστηρίζει gaming με 4Κ και 120fps σε ορισμένα παιχνίδια και περιερίζετε στο μισό τις δυνατότητές του συνδέοντάς το σε μια τηλεόραση Full HD ή HD Ready. Εφόσον επενδύσατε αρκετά χρήματα σε εξοπλισμό (pc/κονσόλα), είναι κρίμα να μην κάνετε το επόμενο βήμα και να μην πάρετε μια οθόνη που θα σας προσφέρει το 100% του gaming εξοπλισμού σας. Πολύ σημαντική είναι και η σωστή τοποθέτηση της οθόνης, τόσο από θέμα γωνίας όσο και από θέμα απόστασης. Αυτοί είναι παράγοντες (ειδικά η απόσταση) που θα πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά gaming οθόνης.

Gaming monitors μπορείτε να βρείτε με 250€ (QHD), ενώ μια value for money τηλεόραση 4Κ (UHD)  μπορείτε να την βρείτε κοντά στα 400€.

Gaming desk - Για να ολοκληρωθεί το βασικό πακέτο

Εφόσον έχετε καρέκλα και οθόνη, το αμέσως επόμενο βήμα είναι να αποκτήσετε ένα ευρύχωρο gaming desk. Αν βολεύεστε με ένα συμβατικό γραφείο τότε κανένα πρόβλημα. Αν όμως θέλεις να πας την gaming εμπειρία σου στο επόμενο βήμα, θα πρέπει να συμπληρώσετε το πακέτο με το κατάλληλο γραφείο. Ένα καλό gaming desk διαθέτει μεγάλη επιφάνεια ώστε να μπορέσετε να χωρέσετε μεν τον εξοπλισμό σας (pc/κονσόλα, οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι και κοντρόλ), αλλά να έχει και τις κατάλληλες ρυθμίσεις ώστε να το προσαρμόσετε στις gaming ανάγκες σας. 

Μπορείτε να βρείτε αξιόλογες επιλογές κοντά στα 100€, η μπορείτε να το παίξετε pro gamers και να πάτε μέχρι και 500€.

Αξεσουάρ για το τέλειο εργονομικό Gaming Setup

Εκτός από αυτά τα 3 βασικά κoμμάτια που πρέπει oπωσδήποτε να έχετε, υπάρχουν ακόμα πολλά αξεσουάρ και μικροαντικείμενα που μπορείτε να προσθέσετε στο setup. Αυτό που σίγουρα σας προτείνουμε είναι επενδύσετε στον σωστό φωτισμο. Για παράδειγμα μπορείτε εκτός από led φώτα, να χρησιμοποιήσετε και τα κατάλληλα blinds, για να μην μπαίνει φως από έξω, καθώς έτσι θα κουράσετε τα μάτια σας.

Άλλα απαραίτητα για εμάς αξεσουάρ αποτελούν τα mousepads και προστατευτές καρπού που σίγουρα θα χρειαστείτε αν παίζετε πολλές ώρες.

Υπάρχουν ακόμα αμέτρητες επιλογές για το τέλειο gaming setup. Οι επιλογές είναι δικές σας και μπορείτε να τις προσαρμόσετε στα γούστα σας.