Νέα - Ειδήσεις

Ο Κόμης Σπάτουλας και η Βιταμίνη D

13 Δεκεμβρίου 2022
1653 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
komis-spatoulas-vitamini-d

Οι εκδόσεις ΘΥΡΑ με χαρά παρουσιάζουν το βιβλίο «Ο κόμης Σπάτουλας και η βιταμίνη D» της διατροφολόγου και συγγραφέως Σοφίας Μπάμπου με την εικονογράφηση της Λένας Γεωργίου.  Μέσα από μια συναρπαστική και διασκεδαστική ιστορία τα παιδιά μαθαίνουν για την ανεκτίμητη αξία για την υγεία μας της βιταμίνης D. 

Ο κόμης Σπάτουλας δεν έχει δει ποτέ του τον ήλιο, ούτε ο ήλιος εκείνον, μιας και δεν έχει βγει ποτέ από το κάστρο του, όπου ζει με μοναδική συντροφιά τον μάγειρά του τον κύριο Μαστροχαλαστάιν. Καθώς ο κόμης Σπάτουλας ετοιμάζεται να γιορτάσει τα χιλιοστά γενέθλιά του, ζητά από τον κύριο Μαστροχαλαστάιν να του φτιάξει φαγητά που θα τον κάνουν να λάμπει σαν τον ήλιο. Μια μικρή τρυγόνα μοιράζεται με τον μάγειρα το μυστικό του ήλιου: η μυστική του δύναμη είναι η βιταμίνη D! Από το δάσος μέχρι τα βάθη του βυθού και το φεγγάρι ο πολυμήχανος μάγειρας, θα καταφέρει να βρει την βιταμίνη D και να κάνει τον κόμη Σπάτουλα λαμπερό σαν τον ήλιο; 

komis beggining

Ένα συναρπαστικό κι αστείο συνάμα παραμύθι, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά!

Η φωτεινή και χαρούμενη εικονογράφηση της Λένας Γεωργίου ζωντανεύει την ιστορία και θα ενθουσιάσει πολύ σε όλους τους μικρούς αναγνώστες. 

komis spatoulas

Το βιβλίο συνοδεύεται από πλούσιες δραστηριότητες και πληροφορίες για την βιταμίνη D, ενώ είναι κατάλληλο για αξιοποίηση από εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας. 

komis swimming

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ένας κόμης που θέλει να λάμπει σαν τον ήλιο;

Ένας σεφ με παράξενη ομιλία και ευρηματικές συνταγές;

Ένα χλωμό φεγγάρι και ένα ζωηρό αστέρι;

Ένα πάρτυ γενεθλίων με όλα τα ζώα του δάσους;

Τι γυρεύουν όλοι αυτοί μαζεμένοι σε ένα παραμύθι;


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥ

Η Σοφία Μπάμπου είναι διαιτολόγος διατροφολόγος, μητέρα και συγγραφέας του βιβλίου «ΔΙΑΤΡΟΦΟΖΟΥΖΟΥΝΙΣΜΑΤΑ: ΦΑΕ-ΠΑΙΞΕ – ΧΑΜΟΓΕΛΑ» (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ & ΚΕΑΔΔ). Από το 2003 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο ιδιωτικό διαιτολογικό της γραφείο στην πόλη των Γρεβενών.
Το 2011 έλαβε τον τίτλο «Master Practitioner οn Eating Disorders and Obesity» από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED) και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ). Υπήρξε διαιτολόγος σε αρκετά αθλητικά σωματεία των Γρεβενών, είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ), συνεργάτης της επιστημονικής ομάδας Διατροφή, συνεργάτης και καθηγήτρια στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).


Από το 2012 μέχρι και σήμερα, σε συνεργασία με το παιδικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών, παραδίδει σεμινάρια διατροφικής αγωγής για παιδιά Δημοτικού με τίτλο «Διατροφοζουζουνίσματα… έχει ο καιρός γυρίσματα».
Το 2020 σε συνεργασία με το ΚΕΑΔΔ δημιούργησε το “Online σχολείο διατροφής”, ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο που βοηθά τις οικογένειες να μάθουν να τρέφονται υγιεινά. Το «Online σχολείο διατροφής» απευθύνεται σε νέους γονείς, σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, σε επαγγελματίες διαιτολόγους και σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και διατίθεται βιντεοσκοπημένο on demand από την ιστοσελίδα του ΚΕΑΔΔ (https://elearning.keadd.gr/course/scholeio-diatrofis-gia-paidia/).

ΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η Λένα Γεωργίου γεννήθηκε σε μια όμορφη γωνιά του πλανήτη μας. Μετά από μερικά χρόνια μετακόμισε στην Παραμυθοχώρα, όπου ζει μέχρι σήμερα, έχοντας για συντροφιά τα πλάσματα των παραμυθιών που της έλεγε η γιαγιά της.
Η εργασία της είναι να φροντίζει τα ζώα και τα φυτά του δάσους της Παραμυθοχώρας, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της αναζητά τα βασιλόπουλα των ξεχασμένων παραμυθιών, για να μαθαίνει κάποιες από τις άγνωστες ιστορίες τους και να δανείζεται μερικά από τα χρώματα που κουβαλούν στις σκονισμένες στολές τους.