Νέα - Ειδήσεις

Olympia Health & Nutrition Awards 2017

11 Μαΐου 2017
9057 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
olympia food and nutrition awards 2017

Τελετή βράβευσης «Olympia Health & Nutrition Awards 2017». Για δεύτερη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Αν. Καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπη Μαγιάτη και της Δρ. Ελένης Μέλλιου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των κορυφαίων Ελλήνων παραγωγών ελαιολάδου με ιδιότητες ωφέλιμες για την ανθρώπινη υγεία.

Τα Διεθνή Βρασεία Olympia Health & Nutrition Awards 2017 θα λάβουν χώρα την Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 και ώρα 5.30-9.00 το απόγευμα, στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής στο κέντρο της Αθήνας, Σταδίου 13, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Aristoil. Θα απονεμηθεί βραβείο σε όσους ελαιοπαραγωγούς πέτυχαν δείγμα ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο και οι διακρίσεις θα χωρίζονται σε Bronze, Silver και Gold, ανάλογα με τα επίπεδα των ευεργετικών φαινολών.

Στην τελετή θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, εξειδικευμένοι στο ελαιόλαδο και τις ευεργετικές του ιδιότητες, που θα αναφερθούν στις τελευταίες έρευνες σχετικά με την θετική του επίδραση πάνω στην υγεία, στοχεύοντας στην ανάδειξη των χρήσεων του ελαιολάδου και στο κατά πάσο συμβάλει η επιστημονική έρευνα σε αυτά. Στη συγκεκριμένη τελετή θα παρουσιαστεί για πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα η ίδρυση του Wοrld Olive Center for health, του Παγκοσμίου Κέντρου ελαιολάδου, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο να παρέχει πιστοποίηση της ποιότητας του ελαιολάδου ως προς την προστασία της υγείας, να προβάλλει και να ενισχύει την έρευνα για την ελιά και το λάδι και την εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών. Η εκδήλωση είναι μια συνεισφορά του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ΑRΙΒΤΟΙΙ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη.