Νέα - Ειδήσεις

Πρόσκληση στην πρεμιέρα των ταινιών του προγράμματος «Καρέ-Καρέ στις συνήθειες υγείας μας»

11 Οκτωβρίου 2016
6522 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
kare kare sinthikes ygeias

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πρόγραμμα ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ στις Συνήθειες Υγείας μας (www.kare-kare.gr) που υλοποιήθηκε με σε 6 Σχολεία Παρέμβασης στην Αττική και σε 3 Σχολεία Ομάδες Ελέγχου με συντονιστική ομάδα, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το πρόγραμμα προώθησης υγείας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Αριθ. Πρωτ. Φ13.1/7092/Δ2) και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των εφήβων στη συνειδητή υιοθέτηση Συνηθειών Υγείας, μέσω βιωματικών εμπειριών και μέσω των μηνυμάτων που αποφασίζουν να εκφράσουν σε μορφή τέχνης με τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, στις 11.00, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα για την προβολή των ταινιών, στον κινηματογράφο Village Φαλήρου (αίθουσα V-max) και θα ακολουθήσει βράβευση των τριών καλύτερων ταινιών καθώς και ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων της έρευνας σχετικά με τις συνήθειες υγείας των εφήβων, με την παρουσία των γονέων, καθηγητών, των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος, τις Δημοτικές Αρχές και Ανθρώπων του κινηματογράφου. Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας εγγραφείτε στο λινκ που αναγράφεται στην πρόσκληση ενώ στην περίπτωση που θα θέλετε να καλέσετε και κάποιον άλλο, θα πρέπει να γίνει και για εκείνον η αντίστοιχη εγγραφή.

Οι μαθητές, μέσα από τις συναντήσεις μας, οργανώθηκαν σε ομάδες, στις «Ομάδες Παραγωγής». Διάλεξαν το όνομα της ομάδας τους, το σύνθημά τους και σχεδίασαν το λογότυπο τους. Αναγνώρισαν στον εαυτό τους ποια χαρακτηριστικά ρόλων ομάδας τους αντιπροσωπεύουν περισσότερο. Στη συνέχεια επέλεξαν το θέμα της έρευνάς τους που αφορά στις 8 Συνήθειες Υγείας στις οποίες εστιάζει το πρόγραμμα: Περί Διατροφής, Πρωινό, Φρούτα και Λαχανικά, Συνταγές, Νερό, Ύπνος και Βιορυθμός, Άθληση και Δημιουργική Απασχόληση και Έμπνευση. Ανά ομάδες, ερεύνησαν ένα ή δυο θέματα και παρουσίασαν τα ευρήματά τους και στους συμμαθητές τους. Κάποιες ομάδες ως μέθοδο έρευνας επέλεξαν την αυτοπαρατήρηση, κάποιες σχεδίασαν ερωτηματολόγιο, κάποιες έκαναν συνεντεύξεις, κάποιες ενέπλεξαν τους γονείς τους, τους καθηγητές τους, άλλους μαθητές του σχολείου, και κάποιες προχώρησαν σε έρευνα σε βιβλία, εγκυκλοπαίδειες και στο διαδίκτυο. Στόχος, να δούμε πίσω από τη θεματολογία, τα κεντρικά θέματα και μηνύματα που αφορούν στους ίδιους μέσα από τα βιώματά τους. Τέλος μάθαμε τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας, τους συντελεστές, το σενάριο, τις γωνίες λήψης, την επιλογή πλάνων, και τέλος τη χρήση της κάμερας και του τρίποδου. Στη συνέχεια οι μαθητές αφού επεξεργάστηκαν τις ιδέες τους, έγραψαν το σενάριο τους και γύρισαν μόνοι τους, 20 ταινίες μικρού μήκους με τα βασικά μηνύματα τους, προς τους συνομηλίκους τους, γύρω από τις συνήθειες υγείας.

Για την επικοινωνιακή υποστήριξη του προγράμματος του ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ έχει αναρτηθεί ιστοσελίδα (www.kare-kare.gr), η οποία αποτελεί μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που συνεχώς εμπλουτίζεται με νέες ενδιαφέρουσες πηγές σε μορφή άρθρων, συνταγών, ερευνών, παιχνιδιών, κουίζ, κληρώσεων, διαγωνισμών, εκδηλώσεων, συνεντεύξεων, ενημερώσεων οι οποίες προσδίδουν νέες οπτικές στις Συνήθειες Υγείας μας καθώς και σελίδα στο Facebook μέσα από την οποία μετά την πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη της ταινίας που θα λάβει το Βραβείο Κοινού.

prosklhsh sthn premiera kare kare