Νέα - Ειδήσεις

Sugar Blues: Η ταινία του διαβήτη

05 Νοεμβρίου 2015
13611 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Sugar Blues: Η ταινία του διαβήτη

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, στις 20.00, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η σκηνοθέτις διαγνώστηκε με διαβήτη. Ανησυχώντας για την υγεία του μωρού της, αλλά και για όλη την οικογένειά της, αναζητά τρόφιμα που δεν περιέχουν κατεργασμένη ζάχαρη. Αυτό όμως σύντομα αποδεικνύεται αδύνατο, αφού η ζάχαρη υπάρχει παντού!

Έτσι, η σκηνοθέτις ξεκινά μια έρευνα για την επίδραση της ζάχαρης στον ανθρώπινο οργανισμό. Με την επιμονή ενός ντετέκτιβ, εντοπίζει τις σχέσεις μεταξύ πολυεθνικών εταιριών, πολιτικών και των συστημάτων υγείας. Η έρευνα που ξεκίνησε στην κουζίνα της, συνεχίστηκε στις πέντε ηπείρους επί πέντε χρόνια.

Όμως, η οικογένειά της την χρειάζεται, ειδικά ο μικρότερος γιος της. Θα μπορούσε η ζάχαρη να ευθύνεται για τα προβλήματα της υγείας του; Μια τραγικωμική, ζωηρή και συγκινητική ιστορία για όλα εκείνα που δεν γνωρίζαμε για τη ζάχαρη και την επίδρασή της στον οργανισμό μας!

Trailer 

Η ταινία την ίδια περίοδο θα προβληθεί σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, Κύπρο, Ισπανία, Πορτογαλία, Σκωτία, Πολωνία, Ιταλία, Νορβηγία και Ολλανδία, στα πλαίσια της πρώτης πανευρωπαϊκής καμπάνιας του δικτύου διανομής Moving Docs, μέλος του οποίου είναι και το CineDoc.

Η προβολή γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου).

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την παιδική διατροφή και θα δοκιμάσουμε βιολογικά γλυκά με αγάβη από το ζαχαροπλαστείο Φύσις (Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι)

Η ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναός

Ταινία: Τσέχικά, Αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους. Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.

Στην συζήτηση, συμμετέχουν:

Εμμανουήλ Σουβατζόγλου, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Διδακτωρ Παν/μίου Aachen, εξειδικευμένος στο Σακαχαρώδη Διαβήτη κύησης

Κωνσταντίνος Η. Τσίγκος, Καθηγητής Διατροφής και Μεταβολισμού, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Κατερίνα Μιχαηλίδου, Διεθνώς Πιστοποιημένη Συμβουλος Γαλουχιας IBCLC, Σύμβουλος θηλασμού LA LECHE LEAGUE INTERNATIONAL και Βοηθός Μητρότητας CPD

Ο νεανικός διαβήτης, η παχυσαρκία και η ζάχαρη

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια απειλή για την υγεία που σχετίζεται άμεσα με τις διατροφικές συνήθειες.

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία μας και είναι στενά συνδεδεμένη με την παχυσαρκία και τον διαβήτη.

Όλο και περισσότερα βρέφη και παιδιά πλήττονται τα τελευταία χρόνια από τον νεανικό διαβήτη. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για το Διαβήτη (IDF), εκτιμάται ότι 497.100 παιδιά παγκοσμίως πάσχουν από διαβήτη ενώ στη χώρα μας πάσχουν περισσότερα από 35.000 παιδιά.