Νέα - Ειδήσεις

7-13 Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, ώρα για ΔΡΑΣΗ, #BEACTIVE

14 Σεπτεμβρίου 2015
7056 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
7-13 Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, ώρα για ΔΡΑΣΗ, #BEACTIVE

Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού είναι η αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε λόγο να υπενθυμίζουμε αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι επιδόσεις του ελληνικού πληθυσμού είναι αρνητικές όσον αφορά τη φυσική δραστηριότητα.

Ενδεικτικά, από το Ευρωβαρόμετρο του 2014 για τον Αθλητισμό προκύπτει ότι παρουσιάζουμε το χαμηλότερο ποσοστό αθλουμένων στο φυσικό περιβάλλον, τους περισσότερους πολίτες που δεν ασκούνται ποτέ (ποδήλατο, τρέξιμο, περπάτημα κλπ.). Οι μισοί Έλληνες προφασίζονται ότι δεν έχουν χρόνο για άθληση, ενώ ένα 27% των Ελλήνων δηλώνει την έλλειψη κινήτρων/ ενδιαφέροντος για άσκηση (Special Eurobarometer 412: Sport & Physical Activity, Μάρτιος 2014).

Από την άλλη από τις έρευνες προκύπτει ότι 1 στους 2 Έλληνες είναι υπέρβαρος. Εύκολα λοιπόν προκύπτουν οι συνειρμοί σχετικά με την κατάσταση υγείας των Ελλήνων και τις ανάγκες που υπάρχουν για άρση ή έστω βελτίωση αυτών των ποσοστών.

Το να αυξήσουμε τη δραστηριότητα των Ελλήνων και τη συμμόρφωση τους σε υγιεινές καθημερινές επιλογές διατροφής δεν μπορεί να μένει σε δραματικές ανακοινώσεις και δελτία τύπου. Ας μη μένουμε σε διαπιστώσεις, οφείλουμε διατομεακά, διεπιστημονικά, διυπουργικά να ορίσουμε το πρόβλημα, να ορίσουμε τους στόχους και να οδηγηθούμε σε οργανωμένες και στοχευμένες δράσεις.

Μπείτε στη δράση!
www.ec.europa.eu