Νέα - Ειδήσεις

Παγκόσμιο Συνέδριο Συλλόγων Οστεοπόρωσης

22 Σεπτεμβρίου 2015
7152 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Παγκόσμιο Συνέδριο Συλλόγων Οστεοπόρωσης

Photo source: www.bigstockphoto.com

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων Οστεοπόρωσης που πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (IOF), στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο President, 11-13 Σεπτεμβρίου 2015. Στο συνέδριο παρευρέθησαν αντιπρόσωποι από 40 και πλέον χώρες και παρακολούθησαν ομιλίες και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την οστεοπόρωση και την σκελετική υγεία γενικότερα.

Ανάμεσά στους καταξιωμένους επιστήμονες του εξωτερικού σημαντική παρουσία είχαν και οι Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι στάθηκαν επάξια και ανέδειξαν το μείζον θέμα της οστεοπόρωσης και της κύφωσης – σκολίωσης, ως παγκόσμιο πρόβλημα.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν δύο σεμινάρια: ένα για την άσκηση κι ένα για την διατροφή, από την γνωστή σεφ, κα Νίκη Μερκούρη.

Η κα Τσεκούρα, πρόεδρος του Συλλόγου «Πεταλούδα» είπε σχετικά: «Αυτό το Συνέδριο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Είναι μεγάλη τιμή που επέλεξαν τον Σύλλογό μας και την Αθήνα για την πραγματοποίηση αυτού του Συνεδρίου, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα. Ένα τέτοιο συνέδριο βοήθησε πάνω απ' όλα την χώρα και στην συνέχεια ανέδειξε και το πολύ σημαντικό θέμα της οστεοπόρωσης».

Επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι το 9ο ετήσιο ενημερωτικό Συνέδριο για την σκελετική υγεία, το μεγαλύτερο συνέδριο προληπτικής ιατρικής που θα πραγματοποιηθεί στο Caravel, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015. Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.