Εκδηλώσεις

Η Δανιά Γεωργία μιλά στο 2ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου με θέμα:"Μήλο και Ελιά"

της Γεωργίας Δανιά
16 Απριλίου 2013
7560 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
mhlo kokkino

Στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε, αναλύσαμε τη θρεπτική αξία του μήλου και της ελιάς και για ποιο λόγο είναι καλό να καταναλώνονται στo πλαίσιo μιας ισορροπημένης διατροφής.

Και τα δύο αποτελούν στοιχεία μιας Μεσογειακού τύπου διατροφής, που αποδεδειγμένα έχει φανεί ότι βοηθά στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης, ο καρκίνος κ.λπ.

Συγκεκριμένα, για τα μήλα, αναλύσαμε τους λόγους για τους οποίους είναι καλό να τα καταναλώνουμε και τον τρόπο, π.χ. με φλούδα ή χωρίς, πώς να τα διαλέγουμε όταν τα ψωνίζουμε, καθώς και τις εναλλακτικές επιλογές που μπορούμε να τα καταναλώσουμε, π.χ. σε σαλάτες, ψητά κ.λπ.

Έπειτα, αναλύσαμε την ελιά και το ελαιόλαδο, τα πολύτιμα για την υγεία μας συστατικά τους και τις ευεργετικές ιδιότητές τους. Σημαντική ήταν και η αναφορά στο πώς να διαλέγουμε ελαιόλαδο.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με αφοσίωση την ομιλία, η οποία τους φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα και έκαναν ερωτήσεις μετά σχετικά με τις μερίδες τις οποίες είναι καλό να καταναλώνουμε από αυτά, αλλά και το πώς μπορούμε να τα συμπεριλάβουμε σε ένα πρόγραμμα διατροφής για ενίσχυση της σχολικής απόδοσης ή για απώλεια βάρους, θέματα δηλαδή που τους αφορούν άμεσα στη ηλικία που είναι.

Γεωργία Δανιά
Γεωργία Δανιά Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος