Νέα - Ειδήσεις

Αλλαγή ηγεσίας στη McDonald’s

30 Ιανουαρίου 2015
5499 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Αλλαγή ηγεσίας στη McDonald’s

Photo source: www.bigstockphoto.com

Αλλαγή στην κορυφαία διοικητική θέση σημειώθηκε στη McDonald's, καθώς ο Don Thompson αποσύρθηκε από CEO και τα καθήκοντά του ανέλαβε ο μέχρι πρότινος chief brand officer Steve Easterbrook.

Ο Easterbrook, που θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τις αρχές Μαρτίου, αποτελεί τον πρώτο επικεφαλής της αλυσίδας εστιατορίων που δεν κατάγεται από τις ΗΠΑ (είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο), ενώ βρίσκεται πίσω από σημαντικές marketing ενέργειες της εταιρείας. Το 2011 αποχώρησε από τη θέση του president στο τμήμα Ευρώπης, συνέχισε σε άλλες εταιρείες κι επέστρεψε στη McDonald's τον Απρίλιο του 2013 για να αποτελέσει global chief brand officer.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, ο Easterbrook χαρακτήρισε "τιμή" την καθοδήγηση της μάρκας και "δεσμεύτηκε να εργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους, για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες".

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε έπειτα από το κόψιμο θέσεων εργασίας, στη βάση της εταιρείας στις ΗΠΑ κι εν μέσω της προσπάθειας που γίνεται για τον περιορισμό του κόστους και τη βελτίωση των πωλήσεων, οι οποίες εξακολουθούν να συρρικνώνονται.

Πηγή: www.businessnews.gr