Νέα - Ειδήσεις

Ναυάγιο στο deal Δέλτα-Μεβγάλ;

13 Ιανουαρίου 2015
5532 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Ναυάγιο στο deal Δέλτα-Μεβγάλ;

Photo source: www.bigstockphoto.com

Στον αέρα φαίνεται πως βρίσκεται το μεγάλο deal Δέλτα-Μεβγάλ με πληροφορίες να θέλουν την συμφωνία να μην προχωρά. Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί η σχετική προσφυγή από τη Δέλτα κατά της Μεβγάλ για αθέτηση των όρων της συμφωνίας που είχαν υπογράψει και προέβλεπε τη μεταβίβαση των μετοχών στη Δέλτα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που n Επιτροπή Ανταγωνισμού θα έδινε το πράσινο φως στην εξαγορά.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της MEBΓΑΛ απο την Vivartia στις αρχές Δεκεμβρίου υπό όρους και προϋποθέσεις. Η εξέλιξη αυτή είχε έρθει σαν συνέχεια της ανακοίνωσης που είχε κάνει τον Απρίλιο του 2014 η Μarfin Investment Group ότι η ΔΕΛΤΑ που ανήκει στη θυγατρική της Vivartia υπέγραψε προσύμφωνο εξαγοράς ποσοστού 43% της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου με την συμφωνία να τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το τίμημα της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα 4,5 εκατομμύρια Ευρώ και έχει ανακοινωθεί πως θα καταβληθεί μετά από την εξόφληση υποχρεώσεως της ΜΕΒΓΑΛ προς τη ΔΕΛΤΑ ύψους 3,8 εκατομμυρίων Ευρώ και την εξόφληση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που αναμένεται να χορηγηθεί από τις δανείστριες Τράπεζες προς την ΜΕΒΓΑΛ στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Τώρα, όμως, το deal φαίνεται πως τίθεται εν αμφιβόλω με την ΜΕΒΓΑΛ, μάλιστα, να φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το αμερικανοβρετανικό fund Bain Capital.

Υπενθυμίζεται πως εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που χαλάει ο «αρραβώνας» καθώς την 1η Σεπτεμβρίου 2010 είχε ανακοινωθεί η συμφωνία για την εξαγορά του 43% της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ έναντι 57 εκατομμυρίων Ευρώ. Την 14η Φεβρουαρίου 2011 η Επιτροπή Ανταγωνισμού χορήγησε την έγκρισή της αλλά την 28η Σεπτεμβρίου 2012 ανακοινώθηκε ότι τα συμβαλλόμενα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Πηγή: http://www.businessnews.gr