Νέα - Ειδήσεις

Σουπερμάρκετ: Συνεχίζονται τα deal

04 Δεκεμβρίου 2014
5697 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Σουπερμάρκετ: Συνεχίζονται τα deal

Photo source: www.bigstockphoto.com

Συνεχίζονται όπως όλα δείχνουν οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις, που αλλάζουν τον χάρτη στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων. Μετά την επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση της Makro από την Σκλαβενίτης, πληροφορίες θέλουν άμεσα να ανακοινώνεται και νέα σημαντική συμφωνία στον κλάδο.

Όπως όλα δείχνουν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για μεσαία αλυσίδα σουπερμάρκετ της Βορείου Ελλάδας από μεγάλο παίχτη της αγοράς, που διαθέτει την απαραίτητη ρευστότητα για εξαγορές ενώ έχει θέσει σαν προτεραιότητα του την ανάπτυξη του δικτύου του και την ενίσχυση του έναντι του ανταγωνισμού που οξύνεται στην Βόρειο Ελλάδα. Μην ξεχνάμε πως το deal με την Καρυπίδης για τα καταστήματα της Aρβανιτίδης έχει ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την Μαρινόπουλος στην συγκεκριμένη περιοχή, ενώ από εκεί αναμένεται να κάνει και την είσοδο της στην Ελληνική αγορά η Καufland, η αλυσίδα hard discount της Lidl. Επίσης και η AB Bασιλόπουλος έχει σημειώσει πως η Βόρειος Ελλάδα μαζί με την Κρήτη, αποτελούν τις περιοχές, όπου εστιάζει κυρίως το ενδιαφέρον της, όσον αφορά την ανάπτυξη του δικτύου της.

Πέρα, όμως, την προχωρημένη αυτή υπόθεση, στην οποία αναμένεται άμεσα να υπάρξει τελική συμφωνία, υπάρχουν ακόμη δυο σημαντικές αλυσίδες σουπερμάρκετ της περιφέρειας, που βρίσκονται σε αναζήτηση αγοραστή/επενδυτή, προκειμένου να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα τους. Σε μια, μάλιστα, από τις δυο η διοίκηση της αλυσίδας ψάχνει για manager, που, μεταξύ άλλων, θα «τρέξει» και το project της τυχόν εξαγοράς.

Πηγή: www.businessnews.gr