Νέα - Ειδήσεις

Φ. Γαβριήλ: Είναι μοναδική η διαδικασία της αλλαγής των διατροφικών συνηθειών και το αντίκτυπο που έχει στο σώμα και την ψυχολογία

15 Μαΐου 2024
7263 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
gavriil interview

Photo source: www.Canva.com

Πώς αποφάσισες να γίνεις διαιτολόγος-διατροφολόγος;

Αποφάσισα να γίνω διαιτολόγος στην εφηβεία, όταν κλήθηκα εγώ η ίδια να χάσω βάρος λόγω κάποιου θέματος υγείας. Είναι μοναδική η διαδικασία της αλλαγής των διατροφικών συνηθειών και το αντίκτυπο που έχει στο σώμα και την ψυχολογία.

Εξειδικεύεσαι σε κάποια συγκεκριμένη κατάσταση υγείας/πάθησης;

Έχω παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλινική Διατροφή»που διοργανώθηκε από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια παρακολούθησα τον κύκλο Σεμιναρίων "Ειδικός Αθλητικής Διατροφής". Οπότε, εξειδικεύομαι στην κλινική και την αθλητική διατροφή στην Θεσσαλονίκη.

Στην περιοχή που επαγγελματικά δραστηριοποιείσαι τρέχεις κάποιες ενέργειες σχετικές με τη διατροφή;

Πραγματοποιώ ομιλίες σε σχολεία για την σημασία της υγιεινής διατροφής και συνεργάζομαι με διάφορα κέντρα ευεξίας.

Πιστεύεις ότι είναι εφικτό να συνδυάσει κανείς μια ισορροπημένη διατροφή με την απαιτητική καθημερινότητα που βιώνουμε;

Οι απαιτήσεις των ημερών είναι ιδιαίτερα αυξημένες και κάνουν την διατροφή να φαντάζει ένα επιπρόσθετο άγχος. Στην πραγματικότητα όμως είναι το όπλο μας να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις τις καθημερινότητας και το μυστικό είναι η κατάλληλη προετοιμασία των γευμάτων αποβραδίς.

Υπάρχει κάποιο μυστικό για τη διαχείριση του συναισθηματικού φαγητού που πετυχαίνει πάντα στην καθημερινότητά;

Πολλές φορές θα βρεθούμε σε πειρασμούς στα πλαίσια κοινωνικοποίησης με φίλους ωστόσο η διατροφή δεν πρέπει να είναι συνυφασμένη με το αίσθημα της στέρησης διότι όλα μπορούμε να τα ευχαριστηθούμε με μέτρο. Το μυστικό είναι να ακούμε τις πραγματικές ανάγκες του σώματος μας και να μην μένουμε πολλές ώρες νηστικοί. Σε περιόδους έντονου στρες η άσκηση είναι το καλύτερο «φάρμακο» ώστε να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε όλα τα παιχνίδια του μυαλού και τις λιγούρες.