Νέα - Ειδήσεις

Επετειακή Εκδήλωση για τα 10 χρόνια προσφοράς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

14 Φεβρουαρίου 2023
1425 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
10xronia-EOPY

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), θα γιορτάσει με μία επετειακή διημερίδα στις 23 & 24 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, τα 10 και πλέον χρόνια λειτουργίας του.

Στην ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, ο εποπτεύων Υπουργός Αθανάσιος Πλεύρης, η διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη και στελέχη του Οργανισμού θα παρουσιάσουν τον απολογισμό της λειτουργίας του και θα ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία για τον σχεδιασμό και το όραμα για το μέλλον.

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σήμερα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 11 εκ. πολίτες, ως αποκλειστικός αγοραστής υπηρεσιών υγείας, ενώ έχει συμβάσεις με 22.000 παρόχους υγείας σε όλα τα επίπεδα φροντίδας υγείας.
Παρότι ξεκίνησε με σημαντικές ελλείψεις και δυσκολίες, σήμερα 10 χρόνια μετά, ο Ε.Ο.Π.Π.Υ. κατάφερε να διαχειρίζεται αποτελεσματικά και με διαφάνεια το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων πόρων για την υγεία, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους ασφαλισμένους του.

Στην επετειακή εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων: η αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας που προσφέρει ο Οργανισμός σε πολίτες και παρόχους μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η επέκταση των συνεργασιών, η εξοικονόμηση πόρων, η επέκταση της αποζημίωσης σε ολοένα και πιο εξειδικευμένες παροχές, η συμμετοχή του Οργανισμού στην πρόληψη και την κοινωνική φροντίδα και ο διεθνής του ρόλος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια τα οποία θα συντονίσουν οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ενώ στις εργασίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του πολιτικού προσωπικού της χώρας, των ενώσεων ασθενών, της φαρμακοβιομηχανίας, των παρόχων υπηρεσιών φροντίδας υγείας καθώς και όλων των συνεργαζόμενων φορέων με τον Οργανισμό. Παράλληλα, σε μια αναδρομική συνεδρία στη δεκαετή πορεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., έχουν προσκληθεί όλοι οι Υπουργοί οι οποίοι ήταν παρόντες σε σταθμούς ορόσημα για τη λειτουργία του.

Ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσκληθεί να απευθύνει τον εναρκτήριο χαιρετισμό ώστε να υπογραμμίσει τη δέσμευσή του στη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών για τον Έλληνα πολίτη, ενώ με την εκδήλωση αυτή, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ δεσμεύεται απέναντι στην ελληνική κοινωνία να συνεχίσει την πορεία του στο μέλλον ως σύγχρονος ασφαλιστικός φορέας, διατηρώντας πάντα τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα.

Δηλώστε συμμετοχή για τη διαδικτυακή παρακολούθηση ΕΔΩ.

Το Πρόγραμμα και πληροφορίες για τους Ομιλητές θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα.