Νέα - Ειδήσεις

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου "ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, Mama Mia"

24 Ιανουαρίου 2022
1824 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
deltio tupou efet

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών  Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων 2021, προέβη σε δειγματοληψία προϊόντος με στοιχεία: «ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, Mama Mia, παρασκεύασμα από σύγκοπτο κρέας κοτόπουλου  κατεψυγμένο», με την εμπορική ονομασία «ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, Mama Mia», που  παρασκευάζεται από την επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ Α.Ε.» για λογαριασμό της «Ι.  ΕΥΘΥΒΟΥΛΗ ΔΙΑΔΟΧΟΙ Ο.Ε.». βάρους 800γρ., με ημερομηνία κατάψυξης:31/08/2021 και  ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από: 31/08/2022. Το προϊόν εξετάστηκε από το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ και  διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο  ανωτέρω δείγμα. 

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας των εν  λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 

Στο πλαίσιο των εν λόγω ελέγχων, ανακαλείται επιπλέον το προϊόν «ΣΝΙΤΣΕΛ  ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, παρασκεύασμα από σύγκοπτο κρέας κοτόπουλου κατεψυγμένο», βάρους  870γρ., με ημερομηνία κατάψυξης:31/08/2021 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν  από: 31/08/2022, το οποίο παρασκευάστηκε από την επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ  Α.Ε.» από ποσότητα της ίδιας παρτίδας με το ανωτέρω προϊόν και συσκευάστηκε για λογαριασμό  της «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.Ε.Ε.». 

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (η  απεικόνιση των οποίων αποτυπώνεται παρακάτω) να μην τα καταναλώσουν.

snitsel1

snitsel 2