Νέα - Ειδήσεις

Διατροφική Νοημοσύνη η απάντηση στην βουλιμία, τη πολυφαγία και την παχυσαρκία

07 Ιουλίου 2019
2916 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
diatrofiki-noimosyni-i-apantisi-stin-voulimia-ti-polyfagia-kai-tin-paxysarkia

Κυκλοφορεί η 6η ανανεωμένη έκδοση εμπλουτισμένη με οδηγό διατροφής από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Οι περισσότεροι άνθρωποι σε κάποια φάση της ζωής τους έχουν ακολουθήσει κάποια δίαιτα. Άλλοτε για περισσότερο και άλλοτε για λιγότερο χρόνο, κάποιες φορές με επιτυχία και κάποιες φορές όχι, επειδή η βουλιμία υψώθηκε στο δρόμο τους σαν το μεγαλύτερο και ισχυρότερο εχθρό. Είναι αυτή η ακατανίκητη επιθυμία για φαγητό που λίγες μέρες ή βδομάδες μετά την έναρξη της δίαιτας φωλιάζει σαν Δούρειος Ίππος μέσα στο μυαλό και την πιο ανύποπτη στιγμή ξεπηδάει λαίμαργα γκρεμίζοντας κάθε προσπάθεια και λυγίζοντας κάθε ισχυρή θέληση.

Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο σε όσους απέτυχαν να ολοκληρώσουν έστω και μια φορά τη δίαιτά τους, είναι αφιερωμένο σε όσους πέτυχαν να φθάσουν στο ιδανικό βάρος μέσα από τη δίαιτα αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να το κρατήσουν, απευθύνεται σε όλους όσους θα επιθυμούσαν να μάθουν τις τεχνικές εκείνες που θα τους βοηθήσουν να κρατήσουν τη δίαιτά τους και να φθάσουν στο αποτέλεσμα που επιθυμούν. Στο βιβλίο ο συγγραφέας λειτουργεί σαν ένας υπομονετικός σύντροφος που γνωρίζει πολύ καλά τις θυσίες και τις δυσκολίες των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα και ξεδιπλώνει μέσα από την εμπειρία του όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές που αξιοποίησαν όσοι πέτυχαν τελικά να χάσουν τα περιττά τους κιλά, όπως επίσης και με ποιο τρόπο κατάφεραν να τα διατηρήσουν.

Το βιβλίο αυτό επιθυμεί τελικά να λειτουργήσει σαν σύμμαχος μεταξύ κάθε ανθρώπου που είναι σε δίαιτα και τον διαιτολόγο του που συνοδοιπόρος μαζί του θα τον οδηγήσει να απαλλαγεί από το περιττό βάρος υιοθετώντας μαζί όλες τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να παραμείνει για πάντα όπως επιθυμεί.

Το βιβλίο διαπραγματεύεται κυρίως τη θεραπεία διατροφικών διαταραχών όπως η νευρική βουλιμία, η ψυχαναγκαστική πολυφαγία και η υπερφαγία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η διατροφική πολιτική στη θεραπεία της νευρικής ανορεξίας απέχει σημαντικά από τους βασικούς κανόνες που αναλύονται.

diatrofiki noimosini inside

 

Με αφορμή ένα πραγματικό περιστατικό ο συγγραφέας πραγματεύεται μια διατροφική πολιτική όπου μέσα από την προσωπική εμπειρία και πρακτική εφαρμογή έχει αποδείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα στη άμεση διακοπή των υπερφαγικών επεισοδίων ασθενών με διατροφική διαταραχή. Η βουλιμία εμφανίζεται σαν ένα αδηφάγο θηρίο που καταλαμβάνει τον νου και εισβάλει στις ζωές των ανθρώπων προκαλώντας τους μια διαρκή σύγχυση και ένα σχεδόν πλήρη αποσυντονισμό στη σχέση τους με το φαγητό. Το βιβλίο αυτό δεν πραγματεύεται κάποια νέα μέθοδο αδυνατίσματος αλλά παρέχει οδηγίες, γνώσεις, συμβουλές και τεχνικές για να κερδηθεί πρώτα η μάχη με τη βουλιμία και έπειτα να επέλθει το πολυπόθητο αδυνάτισμα. Η βουλιμία στο βιβλίο αυτό χρησιμοποιείται σαν ένας γενικός όρος είτε αν εκφράζεται με απλή υπερφαγία, είτε αν εκδηλώνεται με ταυτόχρονη εκδήλωση εμετών, είτε αν συνδέεται με ανεξέλεγκτη ψυχαναγκαστική πολυφαγία οι οποίες συχνά χρήζουν διαφορετικής ψυχοθεραπευτικής αντιμετώπισης, αλλά παρόλα αυτά ή διατροφική αντιμετώπιση των διαταραχών της όρεξης περιλαμβάνει μια κοινή διατροφική πολιτική όπως περιγράφεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

Ο συγγραφέας, ένας από τους πιο έμπειρους διαιτολόγους, απευθυνόμενος προς όλους όσους είναι σε δίαιτα υποδεικνύει και κατονομάζει όλα τα στραβά μονοπάτια και τα συχνά λάθη που οδηγούν σε κρίσεις βουλιμίας και αποσυντονίζουν την προσπάθειά τους έτσι ώστε να λειτουργήσουν αυτή τη φορά διαφορετικά μπαίνοντας για τελευταία φορά σε αυτό τον κόπο.

Η θεωρία του Δείκτη Διατροφικής Νοημοσύνης έρχεται ως γνώση που θα χρειασθεί ο κάθε άνθρωπος που έχει διαταραγμένη σχέση με το φαγητό ώστε να αποκτήσει ξανά τη χαμένη ικανότητα να μπορεί να πει «φτάνει» και να βρει τη δύναμη να παραμείνει σταθερός και πιστός στη δίαιτα μέχρι το τέλος. Μέχρι το τέλος και για τελευταία φορά. Ένας χρήσιμος οδηγός τόσο για θεραπευόμενους όσο και για θεραπευτές των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας.