Νέα - Ειδήσεις

Νίκος Βογιατζής «Η διανομή φαγητού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι περισσότερο απ' αυτό που ήδη είναι»

22 Μαρτίου 2018
9210 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
xapi delivery project

Photo source: www.bigstockphoto.com

H δημοσιογραφική ομάδα του medNutrition επισκέφθηκε την οικογενειακή επιχείρηση «Εστιατόριο Αντωνόπουλος», με σχεδόν μισό αιώνα λειτουργίας στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ώστε να σας μεταφέρουμε περισσότερες πληροφορίες για το νέο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον project τους, το «Χάπι Delivery Project». Στις ερωτήσεις μας, απάντησε ο κύριος Νίκος Βογιατζής, υπεύθυνος πωλήσεων και 3η γενιά της επιχείρισης!

Τι είναι το χάπι delivery project;

Το Χdp είναι ένα project κοινωνικού χαρακτήρα που έχει ξεκινήσει το εστιατόριο Αντωνόπουλος σε συνεργασία με τη οργάνωση PRAKSIS. Στόχος του Project είναι να γίνει η διανομή φαγητού ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να δωρίσουν φάρμακα που πλέον δεν χρειάζονται με τους ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλός. Παραγγέλνοντας ηλεκτρονικά από την σελίδα του εστιατορίου μπορείς να δώσεις τα φάρμακα που δεν χρειάζεσαι στον διανομέα που σου φέρνει το φαγητό ώστε να καταλήξουν εύκολα στα κλιμάκια της οργάνωσης. Σαν επιβράβευση ο πελάτης που θα δωρίσει φάρμακα θα μπορεί να επωφεληθεί μιας έκπτωσης 10% στην επόμενη ηλεκτρονική παραγγελία του. 

Πείτε μας λίγα λόγια για την οργάνωση PRAKSIS

Η PRAKSIS είναι ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Κύριος στόχος της είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Ποιοι είμαστε - PRAKSIS - Ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Από που προέκυψε η ιδέα για το «χάπι delivery project»;

Το εστιατόριο μας συνεργάζεται με την οργάνωση PRAKSIS δωρίζοντας φαγητό που περισσεύει σχεδόν 3 χρόνια. Μέχρι στιγμής έχουμε δωρίσει πάνω από 2000 μερίδες φαγητό. Η ιδέα για το Χάπι Delivery Project ξεκίνησε βλέποντας πως η διανομή φαγητού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για κάτι περισσότερο από αυτό που ήδη είναι, καθώς καθημερινά μας φέρνει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους που παραγγέλλουν από εμάς. Οπότε το να γίνει το εστιατόριο μας ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ανθρώπων που ίσως θα ήθελαν να συνεισφέρουν κοινωνικά με την οργάνωση PRAKSIS είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε.  

Η ενέργεια αυτή είναι αρκετά πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα;

Η αλήθεια είναι πως στο εξωτερικό η κοινωνική δράση των επιχειρήσεων βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από ότι στην Ελλάδα ωστόσο το Χάπι Delivery Project είναι 100% δική μας ιδέα. Η γέννηση της ξεκίνησε από εμένα και η εξέλιξη της οφείλεται στην *Λευκή Παπαδημητρίου, τον *Κώστα Τρουπάκη και τον *Γιάννη Κοντογιαννάκη, μέλη της ομάδας του PRAKSIS το 2016, που ο καθένας με τον τρόπο του έβαλε το δημιουργικό του λιθαράκι.

Υπάρχει ανταπόκριση του κοινού; Τι έχετε συλλέξει έως τώρα;

Το project έχει ξεκινήσει δειλά δειλά περίπου 3 εβδομάδες και μέχρι στιγμής έχουμε αρκετά καλή ανταπόκριση. Έχουμε μαζέψει περίπου στα 25 κουτιά φάρμακα. Το θετικότερο όλων είναι πως μέρα με την μέρα όλο και περισσότερος κόσμος μαθαίνει για την προσπάθεια μας και ενδιαφέρεται να μας φέρει τα φάρμακα που είναι ξεχασμένα στο φαρμακείο του σπιτιού του ακόμα και αν δεν παραγγείλει φαγητό!

Πώς μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να δωρίσει τα φάρμακα που δεν χρειάζεται;

Είναι απλό! Είτε περνώντας από το Εστιατόριο μας που βρίσκεται στα 5 λεπτά με τα πόδια από το Αρχαιολογικό μουσείο είτε παραγγέλνοντας ηλεκτρονικά από την σελίδα μας www.e-stiatorio.gr . Τα όρια στα οποία κάνουμε διανομή καλύπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του κέντρου της Αθήνας οπότε η ευκολία είναι ακόμα μεγαλύτερη.  

Υπάρχουν κάποια σκευάσματα τα οποία χρειάζεστε περισσότερο ή κάποια που δε δέχεστε;

Με βάση τις ανάγκες του πολύ-ιατρείου της οργάνωσης PRAKSIS οι ανάγκες προσδιορίζονται σε αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, αναλγητικά, γαστροπροστασία, φάρμακα διαβήτη και φάρμακα δυσλιπιδαιμίας ωστόσο κάθε δωρεά γίνεται δεκτή αρκεί τα σκευάσματα να μην έχουν λήξει και να είναι σε μορφή χαπιού.

Υπάρχει κάποιο όφελος από τη δωρεά αυτή;

Για να επιβραβεύσουμε και να παρακινήσουμε και εμείς από την πλευρά μας σαν Εστιατόριο Αντωνόπουλος 1971, για κάθε δωρεά φαρμάκου που θα γίνεται ηλεκτρονικά και αποκλειστικά από τη σελίδα μας θα προσφέρουμε μια έκπτωση της τάξης του 10% στην επόμενη παραγγελία του κάθε δωρητή!

Που πηγαίνουν τα φάρμακα μετά την παραλαβή τους;

Τα φάρμακα συλλέγονται και αποθηκεύονται στο χώρο του Εστιατορίου και μια φορά την εβδομάδα τα στέλνουμε στο πολύ-ιατρείο της οργάνωσης PRAKSIS που βρίσκεται στην οδό Παιωνίου 5.

Που μπορεί κάποιος να ενημερωθεί περαιτέρω για τη δράση αυτή;

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με την συμμετοχή στο Χάπι Delivery Project μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του εστιατορίου https://e-stiatorio.gr/happy-delivery-project/ αλλά και τα social media.