Νέα - Ειδήσεις

Δώρα Χαρισιάδη & Έλλη Βούλγαρη «Pole fitness: εάν δεν το δοκιμάσεις, δε θα μάθεις ποτέ αν είναι κατάλληλο για σένα»

23 Μαρτίου 2017
18393 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
pole fitness vertical wise

Για το Pole Fitness έχεις σίγουρα ακούσει πολλά, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Έχεις όμως σκεφτεί να το δοκιμάσεις κι εσύ; Ξέρουμε, οι πρώτες σκέψεις σου είναι: «Φαντάζει δύσκολο, δε θα μπορούσα ποτέ να το κάνω», «Δεν ξέρω ακριβώς τι κάνω εκεί και τι θα μάθω. Χορό, ακροβατικά, ενόργανη, τι από όλα;», «Χρειάζεται να έχω background;», «Δεν έχω δύναμη στα χέρια», «Έχω παραπανίσια κιλά, δεν είναι για μένα», «Είμαι μεγάλη για να το ξεκινήσω».

Είναι τελικά κατάλληλο για σένα;

Είμαστε η Έλλη και η Δώρα από το verticalwise.com και είμαστε εδώ για να σου δώσουμε αυτά τα 2-3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το Pole Fitness ή Pole Dancing ή Pole Sports καθώς ανάλογα με την κατεύθυνση που θέλεις να ακολουθήσεις υπάρχει και το αντίστοιχο πρόγραμμα Pole.

Όπως μας είχε αναφέρει ο Slava Ruza στην ερώτησή μας: Pole ___ (fill in the blank!), σε μια πρόσφατη συνέντευξή μας: “Would say SPACE. It is so much bigger nowadays than just dance, sport or any kind of exercise. Some people have all their lives dedicated to pole culture.” (www.verticalwise.com/en/slava-ruza-pole-dance-interview)

1. Είναι κατάλληλο για μένα;

Εάν δεν το δοκιμάσεις, δεν θα μάθεις ποτέ! Εμείς απλά να πούμε ότι το Pole απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματότυπου. Οι ασκήσεις που διδάσκονται στο αρχάριο επίπεδο είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να προετοιμάζουν το σώμα για τις δυσκολότερες ασκήσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν. Κανείς δεν θα σε βάλει να αναποδογυρίσεις από την πρώτη μέρα.

2. Έχω παραπάνω κιλά. Μπορώ να ξεκινήσω Pole;

Έχουμε μάθει να σχετίζουμε το βάρος μας με τις ικανότητές μας. Εάν έχεις κάποια παραπάνω κιλά δε σημαίνει πως δεν μπορείς να ασχοληθείς με τον συγκεκριμένο τρόπο εκγύμνασης. Ίσως η εξέλιξή σου να είναι πιο αργή και πάλι όμως υπάρχουν άπειρες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις μέχρι να δυναμώσεις. Αν το αναβάλλεις, γιατί περιμένεις πρώτα να χάσεις κιλά, απλά στερείς στιγμές διασκέδασης από τον εαυτό σου. Γράψου σε μια σχολή και απόλαυσέ το! Εάν δεν σε πείσαμε μπορείς να διαβάσεις την ιστορία που μας έστειλε η plus size aerialist Natasha από την Αγγλία. Πραγματικά θα σε εμπνεύσει.

3. Τι συνδυάζει;

Το Pole συνδυάζει αρμονικά τον χορό, στοιχεία ενόργανης γυμναστικής, μπαλέτου και άλλα πολλά. Πραγματικά, το Pole μπορεί να είναι ό,τι θέλεις εσύ να είναι. Έχουμε δει χορογραφίες σε συνδυασμό με μπαλέτο, χιπ-χοπ ή latin, με roller skates, με παρκούρ, με θεατρικά στοιχεία... η λίστα είναι ατελείωτη. Ο στύλος είναι ένα μεταλλικό αντικείμενο, το πως θα τον χειριστείς και πως θα κινηθείς γύρω του εξαρτάται από τη φαντασία σου και μόνο. Εννοείται πως υπάρχει τεχνική ώστε να εκτελείς με ασφάλεια τις ασκήσεις αλλά από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα και η ενσάρκωση μιας χορογραφίας άπτεται της προσωπικότητάς σου.

4. Είναι Pole Fitness ή Pole Dance;

Αυτές οι ορολογίες δημιουργήθηκαν ώστε να ξεχωρίζουν τα διαφορετικά στυλ του Pole μεταξύ τους. Ανεξάρτητα από την κάθε ονομασία, το ασκησιολόγιο είναι κοινό σε όλους τους τύπους Pole. Αυτό που διαφέρει είναι το πού θα δώσει έμφαση η εκάστοτε χορεύτρια. Για παράδειγμα στο Pole Fitness δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην εκτέλεση των ασκήσεων, στο Pole Dance στον χορό, στο Pole Art στην κίνηση και στη μουσική κ.ο.κ.

5. Για ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία. Στα πρωταθλήματα που γίνονται κατά καιρούς λαμβάνουν μέρος αθλητές από 6-70 χρονών.

6. Είναι γυναικείο άθλημα;

Η πεποίθηση πως το Pole είναι γυναικείο άθλημα οφείλεται στη σύνδεσή του με τα νυχτερινά μαγαζιά. Αυτό όμως αποτελεί κατάλοιπο του παρελθόντος καθώς το Pole τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό. Γενικά πιστεύουμε πως είναι άδικο να θέτουμε ζήτημα περιορισμού στο φύλο, όχι μόνο στο Pole αλλά και σε οποιαδήποτε ενασχόληση. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει ελεύθερα το πως θα γεμίσει τον ελεύθερο του χρόνο.

Εάν σε βάλαμε σε σκέψεις δεν έχεις παρά να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Πριν δύο χρόνια αρχίσαμε να δημιουργούμε το Vertical Wise γι’ αυτόν τον λόγο· γιατί υπήρχε έλλειψη ενημέρωσης και χώρου όπου θα μπορείς να βρεις συγκεντρωμένα ό,τι χρειάζεσαι για το Pole και τις τέχνες των εναέριων ακροβατικών αθλημάτων όπως το aerial silk, aerial hoop και trapeze. Σήμερα είναι η πρώτη ιστοσελίδα παγκοσμίως που αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους εκπαιδεύονται, προπονούνται, διδάσκουν, διαγωνίζονται και επιχειρούν σε αυτόν το χώρο.

Είμαστε οι εμπνευστές του Vertical Wise: Έλλη Βούλγαρη, certified pole fitness instructor και Δώρα Χαρισιάδη, pole & aerial enthusiast και digital marketer, και θα χαρούμε πολύ να ακούσουμε τις εντυπώσεις σας!

www.verticalwise.com

info@verticalwise.com

Social networks: verticalwise