Νέα - Ειδήσεις

Ιωσήφ Αλεξανδρίδης: Τα granola συνδυάζουν τη βρώμη με το σιτάρι ολικής άλεσης σε μια εξαιρετική διατροφική ισορροπία

21 Νοεμβρίου 2016
10917 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
granola traganes mpoukies

Δεν ξέρω αν εσείς προλάβατε να δοκιμάσετε τα νέα δημητριακά ολικής άλεσης Granola, εμείς πάντως τα δοκιμάσαμε και θέλαμε να μάθουμε περισσότερα. Η δημοσιογραφική ομάδα του medNutrition συνάντησε τον Ιωσήφ Αλεξανδρίδη, Διαιτολόγο και υπεύθυνο διατροφής της εταιρίας Nestle, και έμαθε τα πάντα για τη νέα σειρά παιδικών δημητριακών ολικής άλεσης που μόλις κυκλοφόρησαν! Δική μας άποψη είναι ότι θα τα αγαπήσουν εξίσου και οι ενήλικες!

Θα θέλαμε αρχικά να μας πείτε ποιοι ήταν οι λόγοι να εντάξετε τραγανές μπουκιές βρώμης στα νέα σας προιόντα;

Είναι μια κατηγορία στην οποία τα τελευταία 2 χρόνια υπάρχει μια αυξανόμενη τάση κατανάλωσης. Είδαμε ότι στην αγορά υπάρχουν επιλογές οι οποίες όμως ξεφεύγουν από τα πλαίσια μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής με προϊόντα που έχουν αρκετά λιπαρά για το είδος του προϊόντος. Για το λόγο αυτό θέλαμε να δώσουμε μια πιο διατροφικά σωστή επιλογή στους καταναλωτές.

Η βρώμη που χρησιμοποιείτε είναι ολικής άλεσης; Έχει υποστεί κάποια πρόσθετη επεξεργασία;

Η μόνη επεξεργασία που υπάρχει είναι ο καθαρισμός του προϊόντος και ο εμπλουτισμός του με θρεπτικά συστατικά ώστε να καταλήξουμε σε ένα άριστο ποιοτικά αλλά και ισορροπημένο διατροφικά προϊόν.

Πόσο θεωρείτε θα αναβαθμίσει διατροφικά την παιδική σειρά, η σειρά granola;

Τα παιδικά δημητριακά πρωϊνού είναι μια πολύ μεγάλη κατηγορία. Στη κατηγορία αυτή έρχονται να ενταχθούν και τα δημητριακά τύπου Granola, ώστε να την εμπλουτίσουν με περισσότερες επιλογές. Να τονίσουμε βέβαια εδώ ότι τα συγκεκριμένα δημητριακά εντάσσονται άνετα σε μια καθημερινή σωστή διατροφή όλης της οικογένειας και όχι μόνο των παιδιών.

Σε σχέση με την υπάρχουσα παιδική σειρά (Nesquik, cheerios, Lion) υπάρχουν σημαντικές διαφορές; Και αν ναι, ποιες είναι;

Είναι σαφώς η προσθήκη βρώμης, αφού η granοla έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Από την άλλη πλευρά έχουν εμπλουτιστεί με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως σημαντικά μέταλλα (ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟ) ώστε να αποτελούν ισάξιες επιλογές σε σχέση με την υπάρχουσα παιδική σειρά. Η ελαφρά αυξημένη ποσότητα λιπαρών οφείλεται εν μέρει στη προσθήκη βρώμης, η οποία εκ φύσεως σαν πρώτη ύλη έχει περισσότερα λιπαρά. Ωστόσο τα κορεσμένα λιπαρά των προϊόντων παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα αλλά και τα συνολικά λιπαρά σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των αντίστοιχων προϊόντων της της αγοράς.

Συγκριτικά με τις επιλογές μπουκιών βρώμης της αγοράς, που πιστεύετε υπερτερεί αυτή η σειρά διατροφικά;

Πρώτα απ’ όλα εδώ έχουμε να κάνουμε με προϊόντα ολικής άλεσης. Τόσο η βρώμη όσο και το σιτάρι που περιέχουν είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό του ολικής άλεσης ενώ κάτι τέτοιο δε συμβαίνει με όλα τα δημητριακά της αγοράς. Κατά δεύτερον υπάρχουν σημαντικές διαφορές όσον αφορά τα λιπαρά όπως προανέφερα. Αυτό μπορεί οποιοσδήποτε να το διαπιστώσει τόσο στη γεύση όσο και στον πίνακα των θρεπτικών συστατικών, αρκεί να ρίξει μια ματιά και να συγκρίνει τις συσκευασίες. Κατά δεύτερον είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο και ασβέστιο, δυο πολύ σημαντικά διατροφικά στοιχεία για την ανάπτυξη των παιδιών αλλά και για την υγεία των ενηλίκων.

Υπάρχει στο εξωτερικό και αν ναι, ποια η επιτυχία τους;

Για τα συγκεκριμένα προϊόντα γίνεται πανευρωπαϊκό λανσάρισμα και η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που συμμετέχουν, οπότε είναι πολύ νωρίς για να τα κρίνουμε!

Πιστεύετε ότι θα το αγκαλιάσει η ελληνική οικογένεια;

Τα νέα μας προϊόντα αποτελούν μία από τις πιο ισορροπημένες επιλογές μέσα στην κατηγορία των τραγανών μπουκιών, αλλά το πιο δυνατό ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα είναι η πολύ πλούσια γεύση τους! Ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών είναι που τα κάνει τόσο ξεχωριστά και πιστεύω ότι θα κάνει τις οικογένειες να τα αγκαλιάσουν!

Τι ακριβώς σημαίνει granola;

Πρόκειται για τον τύπο δημητριακών που προέρχεται από ψημένη βρώμη σε μορφή τραγανών μπουκιών. Τα Nestle GRANOLA είναι τραγανές μπουκιές ψημένης βρώμης που ενώνονται με τα ήδη γνωστά και αγαπημένα δημητριακά NESQUIK, HONEY CHEERIOS και LION σε 3 πολύ νόστιμους συνδυασμούς!