Νέα - Ειδήσεις

Ν. Τσιώλα: Επέλεξα συνειδητά τον τομέα Διατροφολογίας για να βοηθήσω ανθρώπους που χρειάζονται την εκπαίδευση, την υποστήριξη και την ηρεμία πάνω στο κομμάτι της διατροφής

05 Δεκεμβρίου 2023
14364 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
tsiola interview

Photo source: www.Canva.com

Η Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ναταλία Τσιώλα, επιστημονική συντάκτρια της κοινότητας του medNutrition, μέλος της ομάδας restartdiet.gr που επαγγελματικά δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, μας, παραχώρησε συνέντευξη για το πως επέλεξε το αντικείμενο που έχει σπουδάσει, στο πως το εφαρμόζει η ίδια αλλά και ποιό πιστεύει πως είναι το κλειδί της επιτυχίας. 

Τι είναι αυτό, που σας παρακινεί να συνεχίσετε το επάγγελμα του Διαιτολόγου- Διατροφολόγου;

Επέλεξα συνειδητά τον τομέα της υγείας, και συγκεκριμένα τον κλάδο της Διατροφολογίας, με στόχο την παροχή βοήθειας, σε ανθρώπους που χρειάζονται την εκπαίδευση, την υποστήριξη και την ηρεμία πάνω στο κομμάτι της διατροφής. Ο τρόπος , που τρεφόμαστε, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχική και σωματική υγεία, του ανθρώπου. Βοηθώντας, τους διαιτώμενούς μου να το αντιληφθούν και να δουλέψουν για την βελτίωση της ζωής τους, είναι αρκετό, για να με κάνει να συνεχίσω αυτό το επάγγελμα.

Θα ήθελα να συμβουλευτώ έναν εξειδικευμένο, στην παιδική διατροφή, Διαιτολόγο Διατροφολόγο. Τι θα πρέπει να γνωρίζω πριν την πρώτη μας συνεδρία;

Η συνάντηση, μ΄ έναν διαιτολόγο διατροφολόγο που ειδικεύεται στην παιδική διατροφή, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής για την υγεία του παιδιού αλλά και της δικής σας ψυχικής ηρεμίας, σε θέματα που έρχεστε αντιμέτωποι για πρώτη φορά. Να θυμάστε, πως οι συνεδρίες μας, είναι μια ευκαιρία για να κατανοήσετε καλύτερα τις συγκεκριμένες ανάγκες του παιδιού σας. Θα χρειαστούν βασικές πληροφορίες για τη γέννηση του παιδιού, το ιατρικό ιστορικό και τις καμπύλες ανάπτυξής του, τις διατροφικές συνήθειες του νηπίου και της υπόλοιπης οικογένειας. Μα πιο σημαντικό απ΄ όλα για την επιτυχημένη συνεργασία μας, αποτελεί η ανοιχτή κι ειλικρινής επικοινωνία μας.

Υπάρχουν κατάλληλα, για την ηλικία του παιδιού , μεγέθη μερίδων και συχνότητα γευμάτων;

Τα μεγέθη των μερίδων και η συχνότητα των γευμάτων, ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία, το στάδιο ανάπτυξης, το επίπεδο δραστηριότητας αλλά και τις ατομικές ανάγκες του κάθε παιδιού. Είναι πολύ σημαντικό, να παρέχετε μερίδες κατάλληλες για την ηλικία και να διατηρείτε ένα τακτικό πρόγραμμα γευμάτων, ώστε να εξασφαλίζετε, ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγιή ανάπτυξη κι εξέλιξή του.

Φαντάζει δύσκολη η εισαγωγή ποικιλίας φρούτων και λαχανικών, στη διατροφή ενός νηπίου. Υπάρχουν εξειδικευμένες τεχνικές σ΄ αυτόν τον τομέα;

Η εισαγωγή ποικιλίας φρούτων και λαχανικών, στη διατροφή ενός νηπίου, αποτελεί σίγουρα πρόκληση, τόσο για το παιδί όσο και για τον φροντιστή του. Ως Διαιτολόγος Διατροφολόγος, εξειδικευμένη στην παιδική διατροφή, στόχος μου είναι να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο παιδί κι εσάς, ώστε με εξειδικευμένες τεχνικές και πρακτικές να κάνουμε τη διαδικασία αυτή πιο εύκολη κι επιτυχημένη. Με υπομονή, οργάνωση και κατάλληλη προετοιμασία, το νήπιο σταδιακά θα αποκτά πιο θετική σκέψη και θα εισάγει μεγαλύτερη γκάμα τροφών στο διαιτολόγιό του.

Στην περιοχή που επαγγελματικά δραστηριοποιείστε, τρέχετε κάποιες ενέργειες σχετικές με τη διατροφή;

Ως ομάδα restart diet, θα μας βρείτε στα δύο γραφεία μας, στο κέντρο και στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. Είμαστε ανοιχτές, σε κάθε νέα πρόκληση που εμφανίζεται, με στόχο τη σταθερή ανάπτυξη μας, την εκπαίδευση και τη σωστή ενημέρωση του κόσμου για θέματα διατροφής. Μέσα στο ακαδημαϊκό έτος, θα μας βρείτε να πραγματοποιούμε παρουσιάσεις, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπως επίσης σε παιδιά και νέους που στόχο έχουν να περάσουν επιτυχώς σε στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές κτλ. Πέρα από την εκπαίδευση παιδιών και νέων πραγματοποιούμε ομιλίες, με θέμα το food waste σε Μ.Κ.Ο και στη Δ.Ε.Θ.