Νέα - Ειδήσεις

Πόσος ελληνικός καφές χωράει μες στην ημέρα σου;

29 Νοεμβρίου 2016
121398 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
posos ellinikos kafes xoraei mes stin imera sou

Καφές! Το νούμερο 1 ρόφημα σε συχνότητα κατανάλωσης μετά το νερό. Και στην Ελλάδα, πρώτος στην καρδιά μας, ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος!

  • Για να φτιάξεις τον τέλειο μονό ελληνικό χρειάζεσαι 5g (1 κουταλάκι) καφέ και 50ml νερό. Αυτό θα σου δώσει περίπου 40mg καφεΐνης!
  • Για έναν διπλό ελληνικό, χρειάζεσαι ...τις διπλάσιες ποσότητες (2 κουταλάκια του γλυκού και 100ml νερό) και θα λάβεις 80mg καφεΐνης.
  • Για έναν Κουπάτο ελληνικό, χρειάζεσαι 160ml νερό και 16g καφέ και θα λάβεις 130mg καφεΐνης.

Η καφεΐνη που σου δίνει ο διπλός ελληνικός καφές, μπορεί να βελτιώσει την εγρήγορση και την συγκέντρωσή σου.

Μπορείς να πιεις περίπου 4 φλιτζάνια διπλού ελληνικού ημερησίως ώστε να είσαι και εσύ σύμφωνος με τα όρια ασφαλούς πρόσληψης καφεΐνης που προτείνει η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων. Υπολόγισε ωστόσο, αν λαμβάνεις και άλλες πηγές καφεΐνης μέσα στην ημέρα σου!

Αν είσαι σε «ενδιαφέρουσα» ή θηλάζεις, μπορείς να φτάσεις μέχρι και τα 200mg καφεΐνης ημερησίως. Χρειάζεται έτσι, είτε να τροποποιήσεις τις ποσότητες ανάλογα, είτε να απολαύσεις τον ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος χωρίς καφεΐνη. Ως υδατοδιαλυτή ουσία, η καφεΐνη απομακρύνεται με απολύτως φυσικό τρόπο βυθίζοντας του κόκκους καφέ σε ζεστό νερό!

Πιες έναν ελληνικό καφέ στην υγειά σου!