Νέα - Ειδήσεις

Ματούλα Τσεσμετζή: «Στο marathos κάνουμε τα ψώνια και προετοιμάζουμε όλα τα υλικά για το καθημερινό σας μαγείρεμα!»

03 Οκτωβρίου 2016
7266 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
marathos sinenteuksi matoyla tsesmetzi

Η Ματούλα Τσεσμετζή έδωσε συνέντευξη στη δημοσιογραφική ομάδα του medNutrition απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την ιδέα του marathos.

Τι είναι ο marathos και πως προήλθε αυτή η ιδέα;

O marathos έχει ως αντικείμενο τη διανομή νωπών υλικών και συνταγών στο σπίτι για μαγείρεμα.

Μέσω του marathos.gr, o πελάτης επιλέγει μέσα από περισσότερα από 70 φαγητά, τις συνταγές που θέλει να μαγειρέψει. Στο marathos αγοράζουμε τις πρώτες ύλες για αυτές τις συνταγές, μετράμε, πλένουμε, κόβουμε, συσκευάζουμε τα υλικά και τα στέλνουμε στο σπίτι μαζί με αναλυτικές οδηγίες για το πως να μαγειρευτεί η συνταγή. Συνεργαζόμαστε με συγκεκριμένους προμηθευτές, που έχουν επιλεγεί με γνώμονα την ποιότητα και την ευελιξία, ενώ τα λαχανικά είναι βιολογικά, όσα τουλάχιστον διατίθενται στην αγορά τη συγκεκριμένη εποχή.

Το μενού είναι σχεδιασμένο από το σεφ και τη διατροφολόγο της ομάδας ενώ οι συνταγές είναι εύκολες στην υλοποίηση και στις περισσότερες περιπτώσεις, μαγειρεύονται σε 30 με 40 λεπτά.

Ο marathos συνδυάζει την ποιότητα του σπιτικού φαγητού με την ευκολία του delivery, κι έτσι γίνεται καθημερινή συνήθεια.

marathos ylika gia ta geymata sas

Υπάρχει αντίστοιχο concept στο εξωτερικό; Έχει αποδοχή; 

Την ιδέα την είδαμε στο εξωτερικό, όπου αντίστοιχες υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε πολλές χώρες. Στην πραγματικότητα όμως κάναμε αρκετές αλλαγές στο αρχικό concept για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς. Αποφύγαμε τους πολλούς περιορισμούς σε ημέρες και ώρες παράδοσης, σε minimum ποσότητες παραγγελίας, δεν έχουμε υποχρεωτικές συνδρομές ή χρεώσεις μεταφορικών κλπ. Επιπλέον είμαστε από τις ελάχιστες εταιρίες που στέλνουν τα λαχανικά πλυμένα και κομμένα, έτοιμα να τα βάλει κάποιος στην κατσαρόλα ή στο φούρνο, γλυτώνοντας χρόνο από την προετοιμασία του φαγητού.

Ποια είναι η αποδοχή του σήμερα;

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την αποδοχή του κόσμου, με δεδομένο ότι ο marathos είναι κάτι εντελώς νέο για την ελληνική αγορά.

Όταν το πακέτο μας φτάνει στην πόρτα των πελατών μας, εντυπωσιάζονται από την ποικιλία των υλικών, την ποιότητά τους (ολόφρεσκα υλικά, αγορασμένα την ίδια μέρα), τις αναλυτικές οδηγίες της συνταγής και φυσικά από τη νοστιμιά του φαγητού που μαγείρεψαν με τόση ευκολία!

Τους εξυπηρετεί ιδιαίτερα το γεγονός οτι γλιτώνουν την προετοιμασία της μαγειρικής και ότι στο τέλος του μαγειρέματος η κουζίνα τους παραμένει πολύ πιο καθαρή και τακτοποιημένη απ όσο συνήθως. Το πιο σημαντικό όμως είναι οτι πελάτες μας είναι κυρίως όσοι θέλουν να τρέφονται σωστά και η ποιότητα που βρίσκουν στα προϊόντα μας αυτό τους το διασφαλίζει.

marathos ergasthrio

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε στην υλοποίησή του;

Σίγουρα υπήρξαν δυσκολίες, όπως έχει κάθε επιχειρηματικό ξεκίνημα. Επιπλέον, η καινοτομία της ιδέας απαιτούσε από εμάς εφευρετικότητα σε κάθε βήμα για να στηθεί τελικά μια υπηρεσία με υψηλές προδιαγραφές όσον αφορά στην ποιότητα των πρώτων υλών και στην εξυπηρέτηση του πελάτη.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουμε είναι η εκπαίδευση του κόσμου σε αυτήν τη νέα υπηρεσία του marathos.gr, επειδή προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εναλλακτική στον τρόπο που μέχρι σήμερα κάποιος αγοράζει τρόφιμα και μαγειρεύει. Χαιρόμαστε όμως που έχουμε καταφέρει όχι μόνο να μας δοκιμάζουν αλλά να γίνονται και φανατικοί πελάτες μας.

Ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που θέλετε να έχουν οι συνταγές σας (διατροφικά και γευστικά);

Οι συνταγές του marathos σχεδιάζονται μέσα από μια καθημερινή συνεργασία του σεφ και της διατροφολόγου μας. Στόχος μας είναι εκτός από λαχταριστές στη γεύση, να έχουν πάντοτε ένα στοιχείο που θα τις κάνει ιδιαίτερες. Φυσικά οι ποιοτικές πρώτες ύλες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο γευστικό αποτέλεσμα, γι αυτό και είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή τους.

Εξ ίσου όμως σημαντικό με τη γεύση στο marathos είναι και η ισορροπημένη διατροφή. Στο έντυπο που στέλνουμε στους πελάτες μας με τις οδηγίες παρασκευής για κάθε συνταγή μας, περιλαμβάνονται αναλυτικά τα διατροφικά στοιχεία όπως έχουν καταγραφεί από τη διατροφολόγο μας. Έτσι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν τι ακριβώς καταναλώνουν.

marathos proetoimasia ylika geymatwn

Υπάρχει follow up και βελτιστοποίηση των συνταγών στους πελάτες σας;

Η επικοινωνία με τους πελάτες είναι για εμάς πολύ σημαντική και σε μεγάλο βαθμό έχουμε αυτή την ευκαιρία, καθώς οι πελάτες μας, μας καλούν είτε για να κάνουν τηλεφωνικά την παραγγελία τους, είτε για να ζητήσουν πληροφορίες – διευκρινήσεις.

Τα σχόλιά τους μας βοηθούν και να επιβεβαιώσουμε ποιες συνταγές είναι ιδιαίτερα αγαπητές αλλά και πόσο ικανοποιημένοι είναι από την υπηρεσία, ενώ σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία στην υλοποίηση κάποιας συνταγής την ξαναδοκιμάζουμε για να τη βελτιώσουμε. Επίσης συχνά από τη συζήτηση με τους πελάτες μας προκύπτουν νέες ιδέες για το πως θα εμπλουτίσουμε το μενού μας με νέες συνταγές ή και νέες κατηγορίες προϊόντων κάποιες από τις οποίες θα λανσάρουμε πριν το τέλος του χρόνου!

Τέλος, επειδή κάθε πακέτο φαγητού φτιάχνεται τη στιγμή που μας γίνεται η παραγγελία, οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να μας ζητήσουν να αφαιρέσουμε κάποιο συστατικό που δεν τρώνε ή να αντικαταστήσουμε κάποιο υλικό με κάποιο άλλο. Έτσι ο marathos προσφέρει και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, στοιχείο που ειδικά στο φαγητό εκτιμάται ιδιαίτερα αφού οι ατομικές προτιμήσεις παίζουν ρόλο στην τελική γευστική ικανοποίηση του πελάτη.

Γιατί επιλέξατε να έχετε ΒΙΟ υλικά στις συνταγές σας;

Τα βιολογικά προϊόντα υπερέχουν έναντι των συμβατικών προϊόντων. Η επίδρασή τους στην υγεία μας είναι καθοριστική. Είναι πλουσιότερα σε βιταμίνες και μέταλλα, δεν περιέχουν συντηρητικά, ενώ έχουν υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών. Επίσης, η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία σέβονται τη φύση και προστατεύουν το περιβάλλον. Δυστυχώς σε μεγάλο ποσοστό, οι Έλληνες καταναλωτές είναι ακόμα δύσπιστοι απέναντι στην αξία των βιολογικών προϊόντων.