Νέα - Ειδήσεις

Ψυχόδραμα 4ήμερο Βιωματικό Εργαστήρι Προσωπικής Ανάπτυξης & Εισαγωγικής Εκπαίδευσης

10 Μαρτίου 2016
5727 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
circle viomatiko ergasthri

Photo source: www.bigstockphoto.com

«..Ξάφνου, σταμάτησε.

Καθώς ιδρώτας έτρεχε γύρω από το μέτωπο, γύρισε τη ματιά πίσω και είδε τα ίχνη. Ένα μονοπάτι είχε δημιουργηθεί. Ύστερα κοίταξε μπροστά και φαντάστηκε τα ίχνη που σε λίγο θα δημιουργούσε. Μα νιώθοντας το αεράκι της θάλασσας να δροσίζει το ιδρωμένο πρόσωπο, αγνάντεψε το πέλαγος. Και σταμάτησε να σκέφτεται. Μονάχα ένιωθε.

Ένιωθε την ευτυχία να είναι άνθρωπος που μπορεί να αφήνει ίχνη στην άμμο, να νιώθει το φύσημα του ανέμου, να οσμίζεται την αύρα της θάλασσας και να μπορεί να αγναντεύει τον ορίζοντα. Πέταξε τα ρούχα και όρμησε προς τη θάλασσα».

8-11 Απριλίου 2106

Επανασύνδεση με όσα σημαίνουν ζωή! Ένα τετραήμερο ταξίδι Ψυχοδράματος συντροφιάς, επαφής, επίγνωσης! Μια γνωριμία-βουτιά στον κόσμο του Ψυχοδράματος εισαγωγικής εκπαίδευσης & προσωπικής ανάπτυξης !

Απευθύνεται σε όσους :

  • επιθυμούν να γεμίσουν από μια μοναδική εμπειρία προσωπικής ανάπτυξης, έκφρασης, συνδημιουργίας στην ομάδα!
  • ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση στο Ψυχόδραμα και επιθυμούν να συνδεθούν με την εκπαιδευτική ομάδα

(δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης)

Συντονίζει: Δανάη Χορομίδου Ψυχολόγος, Απόφοιτος Παν/μιου Αθηνών, Ψυχοδραματίστρια, εκπ/νη εκπαιδεύτρια, Συνεργάτης του ΨΥΚΑΠ

Πρόγραμμα εργαστηρίου-συναντήσεων

  • Παρασκευή 8/4 , 20.00-22.00: Γνωριμία της ομάδας εργασίας. Ζέσταμα στον εαυτό μας & στους άλλους!
  • Σάββατο 9/4, 16.00-21.00
  • Κυριακή 10/4, 11.00-19.00

Θα «ψυχοδράσουμε» αυτοσχεδιάζοντας στα θέματα της ομάδας, όπως προκύπτουν στο εδώ και τώρα από την αλληλεπίδραση και «αλληλοέμπνευση» των μελών!

Τα διδακτικά σχόλια θα γίνονται ταυτόχρονα ή κατόπιν της βιωματικής εμπειρίας.

Ένα αυθεντικό, πραγματικά γεμάτο βίωμα για και χάρην σε όλους!

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα πραγματοποιούνται ολιγόλεπτα διαλείμματα όπως τα έχουμε ανάγκη. Την Κυριακή, θα γίνει ένα μεγαλύτερο διάλειμμα για μεσημεριανό φαί και ξεκούραση! (1.15λεπτα)

  • Δευτέρα 11/4, 20.00-22.00: Ενσωμάτωση των εμπειριών & κλείσιμο της ομάδας!

Συνολική διάρκεια: 16 ώρες

Πληροφορίες-εγγραφές

Χώρος: Ψυχοκίνηση, Αλκμαιωνίδων 6, Καισαριανή (πλησίον Caravel,μετρό Ευαγγελισμού)
Τηλ. Επικοινωνίας: 6943 293408, 2155 159 120
Email: danai_chor@yahoo.gr
Ιστότοπος www.danaichor.blogspot.gr
Facebook: Ψυχόδραμα Psychodrama
Ψυχόδραμα: το ζέσταμα για τη ζωή !

Το Ψυχόδραμα, είναι μια μέθοδος ανάπτυξης της προσωπικότητας, της δημιουργικότητας και του αυθορμητισμού.

Είναι μια μέθοδος δράσης: μέσω της βιωματικής διαδικασίας το άτομο αποκτά διευρυμένη άποψη της εμπειρίας & του εαυτού.

Επιχειρείται η ανάπτυξη της προσωπικότητας, έτσι ώστε το άτομο να ανταποκρίνεται επαρκώς και δημιουργικά στις ποικίλες καταστάσεις της ζωής καθώς κατευθύνεται προς την επίτευξη των στόχων του.

Δουλεύουμε μέσω της παρατήρησης της συμπεριφοράς- των ρόλων που το άτομο εκφράζει κάθε φορά.

Το άτομο αντιμετωπίζεται σαν μια ολότητα όπου νους, σώμα, πνεύμα αλληλεπιδρούν, και σε σχέση με τα συστήματα στα οποία ανήκει.

Η φιλοσοφία που διέπει το Ψυχόδραμα είναι υπαρξιακή, προσωποκεντρική & φαινομενολογική: δίνουμε αξία στην αναδυόμενη εμπειρία όπως το άτομο τη βιώνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Σημαντικό στοιχείο της ψυχοδραματικής φιλοσοφίας είναι η δουλειά με το υγιές μέρος της προσωπικότητας και η διεύρυνση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων του ανθρώπου: δουλεύουμε ακριβώς στο σημείο που κάποιος αναπτύσσει (ή πάει να αναπτύξει) λειτουργικούς, θετικούς ρόλους (συμπεριφορές) στη ζωή του.

Το άτομο ενθαρρύνεται να εμπλέκεται ενεργά στη ζωή, στις καταστάσεις και σχέσεις, αναπτύσσοντας τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά του, απομακρυνόμενο από συμπεριφορές «κλεισίματος» στον εαυτό και απομόνωσης.

Επιχειρείται η εξισορρόπηση των επιπέδων σκέψης, συναισθήματος και δράσης: αυτό που σκέφτομαι, να είναι σύμφωνο με αυτό που αισθάνομαι και σύμφωνο με αυτό που τελικά πράτtω· έτσι τελικά, να βρίσκομαι σε μια κατάσταση αρμονίας και συμφωνίας του εσωτερικού μου με τον εξωτερικό κόσμο.

Το άτομο εξασκείται-πειραματίζεται στο να παράγει νέες-εναλλακτικές αντιδράσεις (νέους ρόλους) σε παλιές καταστάσεις, ή επαρκείς ανταποκρίσεις σε καινούριες άγνωστες καταστάσεις.

Η ψυχοδραματική σκηνή γίνεται το ασφαλές πλαίσιο που κάποιος δοκιμάζει και επενεργεί στους ρόλους του.

Οι θεωρητικές βάσεις του Ψυχοδράματος είναι: η θεωρία των ρόλων, η θεωρία του αυθορμητισμού, η κοινωνιομετρία, η δυναμική των ομάδων, η θεωρία συστημάτων, η οικογενειακή θεραπεία.

" Η ζωή δεν είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται να το λύσεις, είναι ένα μυστήριο που χρειάζεται να το ζήσεις!
Ο μόνος τρόπος για να διώξεις από πάνω σου το φόβο είναι, αντί να χρησιμοποιείς την ενέργειά σου στο να προσπαθείς να γίνεις ξεχωριστός, να την αφιερώσεις στο να γίνεις ο εαυτός σου! "