Νέα - Ειδήσεις

1 στις 3 γυναίκες πάσχει από Οστεοπόρωση. Κάνε μια ΔΩΡΕΑΝ εξέταση ελέγχου Οστεοπόρωσης τώρα!

24 Σεπτεμβρίου 2015
9792 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
1 στις 3 γυναίκες πάσχει από Οστεοπόρωση. Κάνε μια ΔΩΡΕΑΝ εξέταση ελέγχου Οστεοπόρωσης τώρα!

Η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, έχει οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας στο να παραμελούν την υγεία τους. Η «Πεταλούδα», ως Σύλλογος Ασθενών βοηθάει στην πρόληψη αλλά κυρίως στην έγκαιρη αντιμετώπιση ασθενειών του σκελετού μας.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης θα είναι ανοιχτή για όλους και θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, από μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι απομονωμένες περιοχές, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους συμπολίτες μας να πραγματοποιήσουν προληπτικούς ελέγχους. Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις περιοχές που θα επισκεφτούμε: Κάρυστος Ευβοίας, Λακωνία, Ξάνθη, Λάρισα, Αρχαία Ολυμπία, Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, Κέρκυρα, Εύβοια.

Κύριος στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της. Οι εκδηλώσεις σε κάθε περιοχή θα είναι διμερείς όπου τα πρωινά θα πραγματοποιούνται οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι και το απόγευμα της δεύτερης ημέρας θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες της κάθε περιοχής.

Η εκστρατεία ενημέρωσης πρόκειται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο από τη περιοχή της Λακωνίας (2-3/10) και σταδιακά θα επισκεφθεί κι άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Τι δήλωσε η Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», κα Τσεκούρα;

«Εδώ και 16 χρόνια προσφέρουμε αθόρυβα και με σεβασμό στον ασθενή και τους συμπολίτες μας το κοινωνικό μας έργο, είτε βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα, είτε σε απομονωμένες περιοχές. Όραμά μας είναι ο κάθε ένας από εμάς να έχει υγεία και ποιότητα ζωής. Σας προσκαλώ να επωφεληθείτε από την ύπαρξη του Συλλόγου μας και να συμμετάσχετε στις δράσεις του».

Ο προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης είναι μια πρώτη εξέταση για να δει κανείς τα επίπεδα της οστικής του υγείας. Η εξέταση αφορά άντρες και γυναίκες άνω των 55 ετών, είναι δωρεάν και ανώδυνη!

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης «Ο σκελετός σου σε στηρίζει. Εσύ, τον προσέχεις;» επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.osteocare.gr ή καλέστε στο 213 2086698.

Η είσοδος είναι ελέυθερη για όλους

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις για τον ασθενή.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας, ακόμη κι εάν εκτιμούν πως δεν τους αφορούν άμεσα.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, "Πεταλούδα".

Η "Πεταλούδα", Σύλλογος Σκελετικής Υγείας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης, (Ι.Ο.F.)

Ιδρύθηκε το 1999 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο, το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από την σκελετική υγεία, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και τη αντιμετώπιση των νόσων που σχετίζονται με αυτή.

Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο. Η δραστηριότητά του επεκτείνεται στην ενημέρωση και συμβουλευτική μέσω ημερίδων σεμιναρίων, συνεδρίων και ενημερωτικών εντύπων, τα οποία αναλύουν σημαντικά θέματα της σκελετικής μας υγείας.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας είναι η "Πεταλούδα", Σύλλογος Σκελετικής Υγείας να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, τον Ιούνιο του 2013.

Γίνε μέλος.
Μάθε περισσότερα!

Σύλλογος Σκελετικής Υγείας
"Πεταλούδα"
Αθηνάς 10, 145 61 Κηφισιά
τηλ: 213 2086 698 | κιν: 6979 252 570
fax: 210 80 18 122
email: info@osteocare.gr
www.osteocare.gr