Προτάσεις χορηγών

Κοτόπουλο φούρνου λεμονάτο με πατάτες

14 Μαΐου 2015
9705 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Κοτόπουλο φούρνου λεμονάτο με πατάτες

To Flora με βούτυρο είναι η ιδανική πρόταση για όλους όσοι επιζητούν την απόλαυση, χωρίς συμβιβασμούς! Με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, αλλά με όλη τη γεύση και το άρωμα του βουτύρου, δίνει στα φαγητά και τα γλυκά ...απίθανη γεύση! Απολαύστε το Flora Soft με βούτυρο, με 60% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το βούτυρο αγελάδος, επάνω σε μια αχνιστή φέτα ψωμί!

Προετοιμασία: 30', Μαγείρεμα: 90'

Υλικά για 6 άτομα:

  • 1 κοτόπουλο, 1½ έως 2 κιλά περίπου
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  • Xυμό λεμονιού (προαιρετικά)

Προετοιμασία:

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, αφαιρούμε τα εντόσθια που μπορεί να έχει και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη και δεντρολίβανο (δεν ξεχνάμε να ρίξουμε και στην κοιλίτσα του). Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε κι αυτές με ρίγανη και δεντρολίβανο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και τοποθετούμε γύρω του τις πατάτες. Περιχύνουμε με το Flora Soft με βούτυρο, με το χυμό λεμονιού και λίγο νερό. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά οι πατάτες και το κοτόπουλο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Τip: Για μεγαλύτερη νοστιμιά μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά 1-2 κουταλιές μουστάρδα, την οποία αφού διαλύσουμε σε λίγο χλιαρό νερό, θα την περιχύσουμε πάνω από το φαγητό πριν το βάλουμε στον φούρνο.