Προτάσεις χορηγών

Σπαγγέτι μπολονέζ

07 Μαΐου 2015
1051 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Σπαγγέτι μπολονέζ

To Flora με βούτυρο είναι η ιδανική πρόταση για όλους όσοι επιζητούν την απόλαυση, χωρίς συμβιβασμούς! Με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, αλλά με όλη τη γεύση και το άρωμα του βουτύρου, δίνει στα φαγητά και τα γλυκά ...απίθανη γεύση! Απολαύστε το Flora Soft με βούτυρο, με 60% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το βούτυρο αγελάδος, επάνω σε μια αχνιστή φέτα ψωμί!

Προετοιμασία: 15', Μαγείρεμα: 30'

Υλικά για 4 άτομα:

  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6 (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • 500 γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κουτί τοματάκια κονκασέ ή φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 5-6 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • Λίγη καννέλα σκόνη (προαιρετικά)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μπόλικο τριμμένο σκληρό τυρί (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, μυζήθρα κ.ά.)

Προετοιμασία:

Ξεκινάμε τη συνταγή για Σπαγγέτι μπολονέζ ζεσταίνοντας το Flora Soft με βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα (κρατάμε περίπου 2 κουταλιές για τα ζυμαρικά) και τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.«Σβήνουμε» με το κρασί και προσθέτουμε τις τομάτες και λίγο ζεστό νερό.

Καρυκεύουμε τον κιμά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον μαϊντανό 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Τα αφήνουμε να βράσουν, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασία τους. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα «ζεματάμε» με 2 κουταλιές λιωμένο Flora Soft με βούτυρο.

Σερβίρουμε αμέσως σε μερίδες τα ζυμαρικά, μοιράζουμε από πάνω τον κιμά και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.