Προτάσεις χορηγών

Συστάσεις για τη σωματική δραστηριότητα

23 Μαΐου 2014
8154 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Συστάσεις για τη σωματική δραστηριότητα

Οι συστάσεις των Αμερικάνικων και Ευρωπαϊκών φορέων προτείνουν την ενασχόληση με μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα και για πέντε ημέρες την εβδομάδα η οποία συμβάλλει τόσο στη διατήρηση της υγείας του μέσου ενήλικα και όσο και στη μείωση του κινδύνου για χρόνια νοσήματα.

Η μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα είναι αυτή που αν και αυξάνει τον αρυθμό της καρδιάς και προκαλέι ελαφριά εφίδρωση, επιτρέπει παράλληλα στο άτομο να συμμετάσχει σε μια συζήτηση. Τέτοιας μορφής άσκηση είναι το έντονο περπάτημα, οι έντονες οικιακές και κηπουρικές ασχολίες, η ποδηλασία, ο χορός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερήσια ενασχόληση με οιποιαδήποτε μορφή σωματικής δραστηριότητας επιλέξει το άτομο, η διάρκεια αυτής δεν είναι αναγκαίο να είναι συνεχόμενη αλλά μπορεί να μοιραστεί σε δεκάλεπτα διαστήματα (π.χ. τρία δεκάλεπτα) κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συμβουλές άσκησης

  • Μετακινηθείτε με τα πόδια στις καθημερινές σας δραστηριότητες
  • Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας 10 λεπτά μακριά από το σπίτι σας ή τη δουλειά σας και περπατήστε μέχρι τον προορισμό σας. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κατεβείτε μία στάση νωρίτερα.
  • Μία βόλτα στα μαγαζιά θα μπορούσε να είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για σωματική δραστηριότητα
  • Αναλάβετε τη βόλτα του σκύλου και προσπαθήστε να αυξήσετε σταδιακά τη διαδρομή
  • Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για ανελκυστήρα
  • Συνδυάστε την παρέα αγαπημένων σας προσώπων με δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, όπως είναι το περπάτημα και η ποδηλασία
  • Συνδυάστε τις εκδρομές σας με κάποια δραστηριότητα που περιλαμβάνει κίνηση π.χ. πεζοπορία