Προτάσεις χορηγών

Λιγκουίνι με καραβίδες και λαχανικά

13 Αυγούστου 2015
19083 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Λιγκουίνι με καραβίδες και λαχανικά

To Flora με βούτυρο είναι η ιδανική πρόταση για όλους όσοι επιζητούν την απόλαυση, χωρίς συμβιβασμούς! Με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, αλλά με όλη τη γεύση και το άρωμα του βουτύρου, δίνει στα φαγητά και τα γλυκά ...απίθανη γεύση! Απολαύστε το Flora Soft με βούτυρο, με 60% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το βούτυρο αγελάδος, επάνω σε μια αχνιστή φέτα ψωμί!

Προετοιμασία: 20', Μαγείρεμα: 30'

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 16-20 καραβίδες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε φέτες
  • 4 τομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες στον τρίφτη
  • 1/2 σελινόριζα ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 2 χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες
  • 1 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο αλεύρι

Προετοιμασία:

Πλένουμε τις καραβίδες και χωρίζουμε τα κεφάλια από το σώμα. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 4 κουταλιές σούπας Flora Soft με βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κεφάλια των καραβίδων, αλάτι, πιπέρι, μία κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το μισό κονιάκ και ανάβουμε με προσοχή φωτιά, να φλαμπαριστούν.Προσθέτουμε την τομάτα, λίγο νερό και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια, περνάμε τη σάλτσα από λεπτή σήτα, πιέζοντας καλά. Ξαναβάζουμε τη σάλτσα στη φωτιά να βράσει για λίγο, μέχρι να δέσει και τη διατηρούμε ζεστή. Στη συνέχεια, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε, τα περιχύνουμε με λίγο λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και τα διατηρούμε ζεστά. Ζεσταίνουμε άλλες 4-5 κουταλιές σούπας Flora Soft με βούτυρο και σοτάρουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αλευρώνουμε ελαφρά το σώμα των καραβίδων και τις σοτάρουμε σε άλλο τηγάνι με το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο. Τις φλαμπάρουμε με το υπόλοιπο κονιάκ και τις μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία ελαφριά βράση μαζί.

Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα ή πιατέλα τα ζυμαρικά, ρίχνουμε από πάνω τις καραβίδες με τα λαχανικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό. Εάν θέλουμε, διακοσμούμε τα πιάτα μας με τα κεφάλια από τις καραβίδες.