Προτάσεις χορηγών

Κέικ γιαουρτιού με cranberries

01 Οκτωβρίου 2015
1 λεπτό να διαβαστεί

To Flora με βούτυρο είναι η ιδανική πρόταση για όλους όσοι επιζητούν την απόλαυση, χωρίς συμβιβασμούς! Με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, αλλά με όλη τη γεύση και το άρωμα του βουτύρου, δίνει στα φαγητά και τα γλυκά ...απίθανη γεύση! Απολαύστε το Flora Soft με βούτυρο, με 60% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το βούτυρο αγελάδος, επάνω σε μια αχνιστή φέτα ψωμί!

Προετοιμασία: 20', Μαγείρεμα: 55'

Υλικά για 6 άτομα

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα (αλεσμένη σε σκόνη)
  • 350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες)
  • 250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερις (cranberries)

Για το γλάσο

  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • Χυμός 1 λεμονιού ή ½ πορτοκαλιού

Προετοιμασία:

Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο Flora Soft με βούτυρο, την πασπαλίζουμε με αλεύρι, τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και την αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ˚C για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το γιαούρτι.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, τη βανίλια και την αμυγδαλόσκονη. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφου αλευρώσουμε τα cranberries τα ρίχνουμε μέσα (κρατάμε λιγότερο από τα μισά για την διακόσμηση). Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 55 - 60 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό του φρούτου μέχρι να πετύχουμε ένα ρευστό αλλά παχύ μίγμα. (Αν χρειαστεί θα προσθέσουμε περισσότερη ζάχαρη άχνη ή χυμό). Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το γλάσο, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα cranberries και το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί πριν το σερβίρουμε σε πιατέλα.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.