ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
elena patra

Έλενα Πάτρα

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc.

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Αλεξάνδρεια Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου, θέλησα επεκτίνω τις γνώσεις μου γύρω από τα τρόφιμα σε επίπεδο προιόντων που κυκλοφορούν στην αγορά και την σχέση τους με τον καταναλωτή. Έτσι, φοίτησα στο Πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας, όπου και έζησα για δύο χρόνια, στο μεταπτυχιακό με εξειδίκευση στο Sensory Science. Στην προπτυχιακή μου εργασία ασχολήθηκα με παρεμβατικά προγράμματα διατροφής σε άτομα με εκφυλιστικές παθήσεις. Στα πλάισια της μεταπτυχιακής μου εργασίας ολοκλήρωσα έρευνα για την καταναλωτική αντίληψη και αντιμετώπιση διατροφικών ισχυρισμών βασισμένων σε πρωτεινες σε συσκευασμένα τρόφιμα.

Απασχόληση

Εργάζομαι στην συμβουλευτική εταιρεία διατροφής και τροφίμων Leatherhead Food Research στο Λονδίνο όπου ασχολούμαι με έργα διατροφής, καταναλωτικής έρευνας, συμμόρφωσης και βελτίωσης διατροφικών προιόντων για διεθνείς εταιρείες, ενώ αρθρογραφώ τακτικά για την εταιρεία και στον τύπο σχετικά με ζητήματα δημοσίου ή εταιρικού ενδιαφέροντος πάνω στα τρόφιμα. Έχω διατελέσει κριτής στα βρετανικά βραβεία Food Quality Awards, θεσμός που αξιολογεί προιόντα και επιχειρήσεις της βιομηχανίας τροφίμων σε όλη την Βρετανία. Παράλληλα, αρθρογραφώ γύρω σε θέματα τροφίμων και διατροφής για το mednutrition. Πριν την μετεγκατάσταση μου στην Αγγλία δούλευα στην PepsiCo στο R&D του Αμβούργο στο τμήμα Sensory & Consumer Insights. Στα πρώτα μου βήματα ολοκλήρωσα πρακτική άσκηση στο διατροφολογικό τμήμα της EUROMEDICA - ‘Αρωγή’ Θεσσαλονίκης και νωρίτερα στο τμήμα ποιοτικού ελέγχου σε εταιρεία τροφίμων στη Θεσσαλονίκη.

Eνδιαφέροντα

Μου αρέσει να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω νέα μέρη. Λατρεύω τον κινηματογράφο και το καλό φαγητό! Έτσι ο ιδανικός συνδυασμός είναι να μαγειρεύω για εμένα και τους φίλους μου παρέα με μια καλή ταινία! Η αγαπημένη μου γυμναστική είναι η yoga και το pilates ενώ λατρεύω το περπάτημα με κάθε αφορμή

Στοιχεία Επικοινωνίας

+ 44 (0) 7732563811
+ 31 6944835005