ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
antreas konstantinou diaitologos diatrofologs

Αντρέας Κωνσταντίνου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
64287 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Αντρέας Κωνσταντίνου
Τρικάλων 6, Διαμ. 201, 1ος όροφος, Λάρνακα

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας το 2009 με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ την οποία κατάφερα να διατηρήσω σε όλα τα έτη σπουδών. Η πτυχιακή μου αφορούσε στην πρόσληψη φυτικών ινών σε Ελληνίδες και Έλληνες ηλικίας 18-30 ετών και η πρακτική μου εξάσκηση έγινε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Το 2022 ολοκλήρωσα διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην κλινική διαιτολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με τον τιμητικό τίτλο αποφοίτησης Cum Laude. Στη διάρκεια των δύο ετών συμπλήρωσα περισσότερες από 1000 ώρες πρακτικής εξάσκησης σε νοσοκομεία, κλινικές, μονάδες νοσηλείας και γηροκομεία. Για τις ανάγκες της πτυχιακής μου εκπόνησα συστηματική μελέτη με θέμα «Μεταβολομική ως μέσο για τη διάγνωση, την εξέλιξη και τη θεραπεία μεταβολικού συνδρόμου».

Απασχόληση

Το 2020 έχω δημιουργήσει δύο διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στην γνωσιακή – συμπεριφορική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Το πρώτο πρόγραμμα με τίτλο «Τεχνικές coaching στην καθημερινή διαιτολογική πράξη» απευθύνεται σε διαιτολόγους, γυμναστές, ιατρούς, ψυχολόγους και σε άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και της ευεξίας με στόχο να βοηθήσουν τους πελάτες τους στην κινητοποίηση, στην αύξηση της αυτοπεποίθησης και στην αύξηση της αυτό αποτελεσματικότητας τους.

Το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο “Diet Coach Masterclass” απευθύνεται στο κοινό και στοχεύει στο πως να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες να κάνουν πράξη στη διατροφή τους αυτά που ήδη ξέρουν.

Το 2009 ξεκίνησα την επαγγελματική μου δραστηριότητα με το προσωπικό μου διαιτολογικό γραφείο στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Το 2014 επέκτεινα την επαγγελματική μου δραστηριότητα με δεύτερο γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το 2018 γύρισα στην ιδιαίτερη μου πατρίδα την Κύπρο όπου διατηρώ το γραφείο μου στην Λάρνακα έως σήμερα.

Κατάρτιση

Τον Φεβρουάριο του 2017 ολοκλήρωσα διαδικτυακά μία από τις πιο απαιτητικές εκπαιδεύσεις coaching στο κόσμο. Οι Wellcoaches – School of coaching  και ο ACSM (American College of Sports Medicine) πιστοποιούν την καταλληλότητα μου για την διαχείριση ατόμων που θέλουν να κάνουν αλλαγές στα 7 πεδία ευεξίας και μου απενεμήθη ο τίτλος του Certified Health and Wellness Coach.  Πιο συγκεκριμένα η  προσέγγιση στοχεύει στη διαχείριση ατόμων που θέλουν να πετύχουν αλλαγές σε ένα ή περισσότερους από τους παρακάτω τομείς: 1. Διατροφή 2. Άσκηση 3. Ενέργεια  και στρες 4. Βάρος 5. Πνευματική και συναισθηματική ευεξία. 6. Υγεία 7. Ικανοποίηση ζωής.

Το 2014 ολοκλήρωσα στην Θεσσαλονίκη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Master Practitioner In Eating disorders & Obesity, που πραγματοποιεί το Κέντρο Ενημέρωσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ), υπο την πλήρη εποπτεία του National Center of Eating Disorders της Μ.Βρετανίας.

kwnstantinou Kostas diaitologos grafeio

Συγγραφική Δραστηριότητα

Το 2019 κυκλοφόρησε το βιβλίου μου με τίτλο “MY DIET COACH” από τις εκδόσεις «ΙΒΙΣΚΟΣ» με συνεκδότη το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το 2022 το βιβλίο κυκλοφόρησε και σε ακουστική μορφή (audio). Πληροφορίες εδώ https://auvril.com/product/my-diet-coach/

Την περίοδο 2009 – 2018 έχω αρθρογραφήσει στον τοπικό τύπο του δήμου Θέρμης στην εφημερίδα «Άποψη» σε περισσότερα από 80 τεύχη και διαδικτυακά για το επιστημονικό Portal diatrofi.gr καθώς επίσης και στο blog της προσωπικής μου ιστοσελίδας  mydietcoach.gr έως σήμερα.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει πολύ η ποδηλασία. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα κάνουμε εξορμήσεις με την ομάδα μου σε όλη την επαρχία Λάρνακας. Μου αρέσουν οι περιπατητικές διαδρομές στο βουνό και το περπάτημα σε μονοπάτια της φύσης ή στην παραλία.

Στοιχεία Επικοινωνίας

+357 24 323 222
Διαιτολογικό Γραφείο
Αντρέας Κωνσταντίνου
Τρικάλων 6, Διαμ. 201, 1ος όροφος, Λάρνακα
+357 97 906 880
+357 24 323 222
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το γραφείο βρίσκεται στην Λάρνακα σε μία πάροδο επί της οδού Φανερωμένης κοντά στο Cineplex. H οδός είναι  Τρικάλων 6, Διαμ. 201, 1ος όροφος