ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Danae Evlogimenou diaitologos

Δανάη Ευλογημένου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc, MMedSci
34392 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Trust Your Dietitian - Δανάη Ευλογημένου
Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 104 11527 Αθήνα

Σπουδές

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λεμεσό της Κύπρου. Το 2018 αποφοίτησα από το τμήμα της Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην πτυχιακή μου εργασία μελέτησα τα δεδομένα του δεκαετούς επανελέγχου της μελέτης ΑΤΤΙΚΗ και συγκεκριμένα την επίδραση της κατανάλωσης κρασιού στους βιοχημικούς δείκτες καρδιαγγειακών νοσημάτων. Συνέχισα τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποκτώντας με άριστα το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα ειδίκευσης στο Σακχαρώδη Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Στη διπλωματική μου μελέτη, διερεύνησα την επίδραση της διατροφής στον εντερικό μικροβιόκοσμο και κατ’ επέκταση στην παθοφυσιολογία του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2.

Απασχόληση

  • Από το 2022, διατηρώ ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής. Παρέχω εξατομικευμένες υπηρεσίες διατροφής που εστιάζουν στη βελτίωση της διατροφικής συμπεριφοράς και της σχέσης που έχει κάποιος με το φαγητό. Η σωστή διατροφική καθοδήγηση είναι το κλειδί για τη διατήρηση της καλής υγείας και ενός υγιούς σωματικού βάρους. Γι’ αυτό, στρέφω τα φώτα μακριά από το νούμερο της ζυγαριάς και δίνω έμφαση στην ουσιαστική εκπαίδευση που θα εγκαθιστήσει βελτιωμένες διατροφικές συνήθειες.
  • Από το 2018, παρέχω διαδικτυακές υπηρεσίες διατροφής μέσω της ιστοσελίδας που διατηρώ με την αδερφή μου Άννα Ευλογημένου (Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο), από το οποίο έχω τη χαρά να συνεργάζομαι με άτομα όσο μακριά κι αν βρίσκονται.
  • Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης σε μεταπτυχιακό επίπεδο, παρακολούθησα τη θεραπευτική αντιμετώπιση διαβητικών ασθενών στο Διαβητολογικό Ιατρείο του Λαϊκού Νοσοκομείου. Εμπειρία, η οποία μου έδωσε μια πιο σφαιρική γνώση, εφόδιο για τη διατροφική αντιμετώπιση των περιστατικών με Σακχαρώδη Διαβήτη.
  • Κατά την πρακτική μου άσκηση σε προπτυχιακό επίπεδο, εργάσθηκα ως διαιτολόγος στο Διαιτολογικό τμήμα του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών 401, στο οποίο είχα την ευκαιρία τόσο να παρακολουθήσω όσο και να επέμβω στη διατροφική καθοδήγηση ενηλίκων με ένα ευρύ φάσμα παθολογικών καταστάσεων.
  • Επιπλέον, απέκτησα εμπειρία στο ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο «NutriClinic» της Έφης Κολοβέρου.

Κατάρτιση

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο καλός διαιτολόγος είναι ο ενημερωμένος διαιτολόγος. Γι’ αυτό το λόγο, κύριο μέλημά μου είναι η παρακολούθηση των επιστημονικών συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων που αφορούν την Επιστήμη της Διατροφής και της Διαιτολογίας. Συνέδρια τα οποία δεν παραλείπω να παρακολουθήσω, είναι το Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής – Διαιτολογίας, το Διαβητολογικό Συνέδριο, το Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας μεταξύ άλλων.

Συγγραφική Δραστηριότητα

Για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2020-2022), δημιουργήσαμε με την αδερφή μου (Άννα Ευλογημένου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος) ημερολόγια-ατζέντες που στόχευαν σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της βελτίωσης των διατροφικών συνηθειών, την ένταξη της φυσικής δραστηριότητας και του ποιοτικού ύπνου. Στόχος μας, να συνεχίσουμε την έκδοση των ημερολογίων στην ανανεωμένη τους εκδοχή στο μέλλον.

Ενδιαφέροντα

Είμαι λάτρης των ταξιδιών! Μου αρέσει πολύ να εξερευνώ νέους προορισμούς, γι’ αυτό επιδιώκω όσο πιο συχνά να ξεφεύγω από την καθημερινότητα και να ταξιδεύω σε νέα μέρη! Ο χορός επίσης, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου καθώς ήταν η αφορμή να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χιπ Χοπ που έλαβε μέρος στο Λας Βέγκας το 2011. Στον ελεύθερο μου χρόνο, μου αρέσει να γυμνάζομαι, να πηγαίνω βόλτες με φίλους και να ανακαλύπτω νέες γευστικές εμπειρίες!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 104 11527 Αθήνα
699 283 2820
Διαιτολογικό Γραφείο
Trust Your Dietitian - Δανάη Ευλογημένου
Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 104 11527 Αθήνα
699 283 2820
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το διαιτολογικό γραφείο της Δανάης Ευλογημένου «TrustYourDietitian», είναι ένας ζεστός χώρος με πολλή θετική ενέργεια. Είναι το μέρος όπου θα ανακαλύψεις τη σχέση σου με το φαγητό, θα καταρρίψεις διατροφικούς μύθους και θα αποκτήσεις τις απαραίτητες γνώσεις για να κάνεις την υγιεινή διατροφή… τρόπο ζωής!