ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
evagelia loukidou psyxologos

Ευαγγελία Λουκίδου

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, PhD

Σπουδές

Αποφοίτησα απο το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με βαθμό “Λίαν Καλώς” και συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας.

Το 2003 έλαβα τριετή υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Loughborough για την εκπόνηση της Διδακτορικής διατριβής στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά, από όπου και έλαβα τον τίτλο του Διδάκτορα.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εκπαιδεύτηκα στο τετραετές πρόγραμμα “Οικογενειακή Θεραπεία- Συστημικής Προσέγγισης” της Μονάδας Οικογενειακής Θεραπείας, η οποία υπάγεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Συνεχίζω να εξελίσσω τις γνώσεις μου, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται από διακεκριμένους φορείς του χώρου (Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών κ’ Ενηλίκων, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο).

Απασχόληση

Η επαγγελματική μου εμπειρία διακρίνεται σε δυο τομείς: κλινικού και ερευνητικού/εκπαιδευτικού έργου.

Κλινικά, έχω εργαστεί με παιδιά και ενήλικες, σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς (σχολεία, ΚΕΔΔΥ, κέντρα ψυχικής υγείας, ΜΚΟ). Ως ψυχολόγος-ερευνήτρια, έχω συμμετάσχει σε έργα για την ψυχική υγεία, σε συνεργασία με φορείς όπως το Institute of Psychiatry-Maudsley International, Υπουργείο Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και Υπουργείο Παιδείας, ενώ παράλληλα έχω υπάρξει εισηγήτρια σεμινάριων ψυχολογίας.

Από το 2011 διατηρώ το γραφείο μου στον Βύρωνα, όπου παρέχω υπήρεσιες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε περιστατικά ευρείας ψυχοπαθολογίας (αγχωδεις και καταθλιπτικές διαταραχές, διαταραχές διατροφής, προσωπικότητας κλπ), αλλά και σε γονείς και ζευγάρια.

Κατάρτιση

Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Ψυχολόγου (Αρ. 24/4297-22/1/2001) και από το 2016 είμαι στέλεχος στο Εισαγωγικό Μητρώο Στελεχών Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμου (αρ. μητρώου ΣΑ 1214).

Έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε σημαντικά διεθνή και εθνικά συνέδρια, με ευρεία θεματολογία (παχυσαρκία, επιθετικότητα, σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης, κλπ). Επιπλέον, άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα ακαδημαϊκά περιοδικά και έχω συμμετάσχει ως συγγραφέας σε 3 βιβλία: 1. Προσεγγίζοντας την επιθετικότητα στην παιδική και εφηβική ηλικία. 2. Planning a special pedagogic environment and defining ethical requirements in educational practice for health care quality. In (Eds.) Lazakidou A, Daskalaki A. «Quality Assurance in Health care Service Delivery, Nursing and Personalized Medicine: Technologies and Processes». 3. Παιδική παχυσαρκία. Εκδόσεις «ΕΝΤΟΣ».

Ενδιαφέροντα

Επιστημονικά, με ενδιαφέρουν οι διαταραχές που συνδέονται με τη διατροφή και ιδιαίτερα η επεισοδιακή υπερφαγία, αλλά και γενικότερα η σχέση φαγητού και ψυχικής ασθένειας. Δηλώνω λάτρης του θεάτρου και του καλοκαιριού!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ολύμπου 28, Βύρωνας
6947554677