730
Επιστημονικά Νέα

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών Υλών παρουσιάζει βίντεο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

της Κατερίνας Παγκράτη & της Εύας Ανδρέου
14 Νοεμβρίου 2012
1 λεπτό να διαβαστεί
gynaika pou kanei metrhsh sakxarou

Photo source: www.shutterstock.com

Eυρώπη, 14 Νοεμβρίου 2012: Μέχρι το 2030 υπολογίζεται ότι μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι θα πάσχουν από διαβήτη, καθιστώντας το πρόβλημα αυτό ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας για τον 21ο αιώνα . Στην Ελλάδα μόνο, η αύξηση αυτή σημαίνει ότι περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι θα ζουν με την ασθένεια αυτή σε λιγότερο από δυο δεκαετίες (πηγή: International Diabetes Federation).

Με την επιθυμία να στηρίξει τον αγώνα κατά της ασθένειας αυτής και να βοηθήσει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το διαβήτη, η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών Υλών (International Sweeteners Association/ISA), προχώρησε στην παραγωγή ενός ενημερωτικού βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Ο Πρόεδρος της ISA, Hugues Pitre σχολίασε: «Καθώς ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη αναμένεται να αυξηθεί, αναπτύξαμε ένα πραγματικό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο οι οικογένειες μπορούν να κάνουν προσαρμογές στον τρόπο ζωής τους, χωρίς να αισθάνονται ότι πρέπει να περιορίσουν τη γλυκιά γεύση στη διατροφή τους. Η Παγκόσμια Μέρα Διαβήτη είναι μια μοναδική ευκαιρία για να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύσουμε σχετικά με την εμπειρία του να ζει κάποιος με τη συγκεκριμένη πάθηση».

Το βίντεο παρουσιάζει την πραγματική ιστορία της Dr Katharine Barnard, ψυχολόγου, και του 10χρονου γιου της που πάσχει από διαβήτη Τύπου 1. «Διηγείται» μια τυπική μέρα από τη ζωή τους και εξετάζει τις επιλογές τροφίμων και ροφημάτων που είναι διαθέσιμες στα άτομα με διαβήτη, συμπεριλαμβανομένων φρούτων και λαχανικών με χαμηλά επίπεδα υδατανθράκων, άπαχο κρέας και ψάρι και προϊόντα με ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες, όπως light γιαούρτι και αναψυκτικά.

Το βίντεο είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και πραγματική απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο άτομα με διαβήτη μπορούν να προσαρμόσουν τα καθημερινά τους γεύματα, ώστε να κάνουν υγιεινές επιλογές τροφίμων και ροφημάτων. Υπογραμμίζει, επίσης, το πώς οι ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες μπορούν να προσφέρουν στα άτομα με διαβήτη περισσότερες επιλογές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να απολαμβάνουν γλυκά τρόφιμα και ροφήματα, χωρίς να αυξάνουν το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα.

Δείτε το βίντεο 

H αγγλική του εκδοχή είναι επίσης διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ISA www.sweeteners.org

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών επιμένει στη δέσμευσή της να ενημερώνει για τα οφέλη των ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών υλών για τα άτομα με διαβήτη.

Πληροφορίες για την ISA

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών Υλών (ISA) είναι μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που εκπροσωπεί τους κατασκευαστές και χρήστες ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών στην Ευρώπη.

Η Ένωση είναι αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εθνικές και διεθνείς ρυθμιστικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε: www.sweeteners.org

  • Κατερίνα Παγκράτη
    Κατερίνα Παγκράτη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Η Κατερίνα Παγκράτη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του ΑΤΕΙ Κρήτης, με ειδίκευση στην αντιμετώπιση της χρόνιας παχυσαρκίας με ψυχοεκπαιδευτικές μεθόδους, από το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ).Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ είναι και αρθρογράφος στο mednutrition καθώς και σε εφημερίδες και περιοδικά

  • Εύα Ανδρέου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Η Εύα Ανδρέου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Θεσσαλονίκη και εργάζεται σαν Διατροφολόγος – Διαιτολόγος από το 2008 αρχικά στην Κατερίνη και έπειτα στην Αθήνα. Είναι μέλος της ομάδας του mednutrition από το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.
Μείνε ενήμερος για όλες τις εξελίξεις που σε αφορούν.