ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
maria xristopoylou diaitologos diatrofologos

Μαρία Χριστοπούλου

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
132375 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Γ. Χριστοπούλου
Σωτήρος 19 Πλάκα - Σύνταγμα

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο Robert Gordon του Aberdeen στη Μ.Βρετανία το 2004 και είμαι κάτοχος της Ασκήσεως Επαγγέλματος του Κλινικού Διαιτολόγου – Διατροφολόγου στην Ελλάδα.

Απασχόληση

Έχω εργαστεί ως ασκούμενη διαιτολόγος στο νοσοκομείο King's College του Λονδίνου, καθώς και σε άλλα κεντρικά στην Ουαλία και στην Αγγλία.

Στην Ελλάδα εργάστηκα σε δύο εταιρείες διατροφής στον Πειραιά και στην Αθήνα (περίοδος 2005 – 2006).

Από το 2006 έως το 2009 απέκτησα εμπειρία ως κλινικός διαιτολόγος στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ασθενείς με ένα μεγάλο εύρος παθολογικών καταστάσεων. Επιπλέον ήμουν υπεύθυνη εξωτερικής κλινικής για την αντιμετώπιση παχυσαρκίας και σακχαρώδη διαβήτη στο ενδοκρινολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

Από το 2007 επίσης εργάζομαι ως υπεύθυνη στο νόμιμο γραφείο Θεραπευτικής Διαιτολογίας "clinikcaldiet" στην Καλλιθέα όπου έχω αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και άλλων κλινικών παθήσεων.

Το Νοέμβριο του 2009 μαζί με τις υπόλοιπες δραστηριότητες μου εντάχθηκα στην επιστημονική ομάδα του Κέντρου Ημέρας ΑΝΑΣΑ, αναλαμβάνοντας το κομμάτι της διαιτολογικής υποστήριξης ασθενών με διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Επίσης, μπορείτε να δείτε ένα μέρος της αρθρογράφησής μου στο medNutrition εδώ:

Κατάρτιση

Έχω λάβει πιστοποίηση ως Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (National Centre of Eating Disorders - NCFED) και το British Psychology Society (BPS).

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης, παρακολουθώ συνέδρια και σεμινάρια για τις εξελίξεις στον τομέα της Διατροφής, Ιατρικής και Ψυχολογίας.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει η άσκηση σαν όφελος σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας, γι αυτό και κάνω μαθήματα pilates και πεζοπορία. Λατρεύω να ταξιδεύω, να διαβάζω και να παρακολουθώ παραστάσεις στο θέατρο!

Aφιερώνω πολύ χρόνο στον μικρό μου γιο και στο σκυλάκι μας με το να παίζουμε και να κάνουμε βόλτες στην πόλη της Αθήνας.. ανακαλύπτοντας συνεχώς νέα ενδιαφέροντα σημεία.

Παρακολουθώ σεμινάρια θεάτρου και στα άμεσα σχέδιά μου είναι να μπορέσω να γίνω και σύμβουλος θηλασμού.

Στοιχεία Επικοινωνίας

2109593390
6944380561
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Γ. Χριστοπούλου
Σωτήρος 19 Πλάκα - Σύνταγμα
2109593390
6944380561
Λίγα λόγια για το γραφείο