ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
elina tsioyli psuxologos

Ελίνα Τσιούλη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια M.Sc.
39063 Προβολές

Σπουδές

Σπούδασα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιθυμώντας να εξειδικευτώ στις αγχώδεις διαταραχές και έχοντας αποκτήσει γνώση, από τις πτυχιακές μου σπουδές, για το ρόλο του στρες στη νοσολογική εκδήλωση ψυχολογικών και σωματικών διαταραχών, ξεκίνησα μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με εξειδίκευση στον Έλεγχο του Στρες και την Προαγωγή της Υγείας. Στη διπλωματική μου διατριβή ασχολήθηκα με την “Ανίχνευση και μέτρηση του stress σε γονείς παιδιών με Διαβήτη Τύπου Ι” εκπονώντας ένα ολοκληρωμένο παρεμβατικό πρόγραμμα διαχείρισης του stress και προαγωγής υγείας στα Διαβητολογικά Τμήματα των Νοσοκομείων Παίδων “Aγία Σοφία” και Παίδων “Π. & Αγλ. Κυριακού”.

Απασχόληση

Παρέχω τις ψυχολογικές μου υπηρεσίες στο Κολωνάκι, διαχειριζόμενη προβλήματα στρες, νευρωσικές διαταραχές, συναισθηματικές διαταραχές, προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων. Επίσης, παρέχω συμβουλευτική ζεύγους, οικογενειακή θεραπεία, συμβουλευτική διαβητικών ασθενών και των οικογενειών τους και συμβουλευτική για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της Προαγωγής της Υγείας.

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, εργάστηκα στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής όπου είχα την ευκαιρία να ασκήσω συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες και να διεξάγω ομιλίες και σεμινάρια σε γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας “AΡΓΩ”. Προπτυχιακά, εργάστηκα εθελοντικά στο Γ.Ν.Α “Γ.Γεννηματάς” όπου ανέλαβα το έργο της ψυχομετρικής αξιολόγησης ψυχιατρικών ασθενών, της συγγραφής ψυχολογικής έκθεσης και συμμετείχα στη Διασυνδετική Ψυχιατρική του Νοσοκομείου και στα Εξωτερικά Ιατρεία.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης, εκπαιδεύτηκα για δύο έτη στην οικογενειακή θεραπεία συστημικού τύπου στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψ.Ν.Α , παρακολούθησα σεμινάρια ψυχικής υγείας γνωσιακής-συμπεριφορικής (ΙΕΘΣ) και ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης (ΕΨΥΠΕ) που βοήθησαν στην ενίσχυση των γνώσεών μου και τη βελτίωση των ψυχοθεραπευτικών μου δεξιοτήτων. Τα έτη 2012-2014 συνέχισα την εκπαίδευσή μου στην Ψυχαναλυτική Θεωρία και Τεχνική στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Ψ.Ν.Α).

Ερευνητικό-συγγραφικό έργο

Έχοντας ερευνητικό ενδιαφέρον για τη μελέτη του Διαβήτη Τύπου Ι, εκπόνησα δύο ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύτηκαν το 2014 σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Canadian Family Physician Journal και Explore: The Journal of Science and Healing). Eπίσης, δύο επιστημονικές εργασίες στις οποίες συμμετείχα αναρτήθηκαν στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο (Θεσσαλονίκη, 2003) με θέματα “Aνοιχτές ομάδες έκφρασης σε συνθήκες κρίσης σε Ψυχιατρικό Τμήμα Γενικού Νοσοκομείου” και “Ψυχιατρικά Τμήματα σε Γενικά Νοσοκομεία-Μεταρρύθμιση 2003. Προβλήματα και προοπτικές”.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Σπευσίππου 39, 10676, Κολωνάκι
2107238342
6974082634