ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
dimitra tzakou diaitologos diatrofologos

Δήμητρα Τζάκου

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια συνέχισα τις σπουδές μου στο ίδιο Πανεπιστήμιο αποκτώντας το 2015 μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με κατεύθυνση τη Διατροφή και τη Δημόσια υγεία και βαθμό άριστα 9,3. Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής μου διατριβής διερεύνησα τη σχέση του σπλαχνικού λίπους με δείκτες φλεγμονής και καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, στην ευαίσθητη ομάδα παιδιών και εφήβων.

Απασχόληση

Παρέχω διατροφικές συμβουλές και υπηρεσίες στο φαρμακείο όπου εργάζομαι, ενώ παράλληλα αναλαμβάνω εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής πραγματοποιώντας κατ' οίκον επισκέψεις. Συνεργάζομαι με το επιστημονικό τμήμα του Mednutrition αρθρογραφώντας σχετικά με θέματα διατροφής.

Στα πρώτα μου βήματα πραγματοποίησα ενέργειες προώθησης προϊόντων ως διαιτολόγος. Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης εργάστηκα στα νοσοκομεία Παίδων Π & Αγ. Κυριακού και Θριάσιο Ελευσίνας όπου ήρθα σε επαφή με πλήθος παθολογικών περιστατικών. Κατά τη διάρκεια της πτυχιακής μου εργασίας με τίτλο «Καρδιομεταβολικοί δείκτες σε απομονωμένους πληθυσμούς», επισκέφθηκα απομονωμένους πληθυσμούς της Κρήτης για συλλογή διαιτολογικού ιστορικού και πραγματοποίηση ανθρωπομετρήσεων.

Κατάρτιση

Ενημερώνομαι συνεχώς για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της διατροφής μέσα από ημερίδες και σεμινάρια από το 2007 έως και σήμερα. Έχω εξειδικευτεί στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής πληθώρας εταιρειών μέσα από συνεχή εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Ενδιαφέροντα

Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω βιβλία μυστηρίου και παρακολουθώ αντίστοιχες ταινίες. Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, ενώ με ξεκουράζει ο χορός και με κρατούν σε εγρήγορση τα μαθήματα αυτοάμυνας- καράτε που παρακολουθώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6978831105