ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
eya stavridi diaitologos diatrofologos

Εύα Σταυρίδη

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2013. Η πτυχιακή μου μελέτη είχε ως θέμα την «Καταγραφή και Ανάλυση των ελληνικών μενού σε επιχειρήσεις εστίασης», για την οποία απέσπασα βαθμό «Άριστα, 10» και για αυτό το λόγο την παρουσίασα στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού και Φιλοξενίας. Έχουσα πάθος για την επιστήμη μου αποφάσισα να συνεχίσω στον Τομέα της Δημόσιας Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού ασχολήθηκα ερευνητικά με τον τομέα της ηλεκτρονικής υγείας και την ανάπτυξη μίας ηλεκτρονικής εφαρμογής που αφορά την ανάλυση των εδεσμάτων σε εστιατόρια με σκοπό την προαγωγή της υγείας, της διατροφής και τον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Απασχόληση

Παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες πραγματοποιώντας κατ' οίκον επισκέψεις εδώ και τρία χρόνια. Κατ' αυτό το διάστημα έχω ασχοληθεί με ποικίλα περιστατικά, όπως η παχυσαρκία, η παιδική διατροφή, η διατροφή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό, αλλά και κλινικές καταστάσεις όπως διαβήτης και οι διαταραχές του θυρεοειδούς. Στόχο μου αποτελεί πάντα η εξατομικευμένη παρακολούθηση των πελατών μου και η μύησή τους σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής!

Επιπλέον, αυτήν την περίοδο εργάζομαι ερευνητικά σε ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που αφορά την υγεία των υπερηλίκων του Δήμου Παλλήνης, όπου κύριος φορέας είναι το Erasmus Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας.

Η επαγγελματική μου ενασχόληση επεκτείνεται στην προαγωγή υγείας στην Κοινότητα και στη βιομηχανία των τροφίμων, καθώς είμαι επιστημονικά Υπεύθυνη για την Κοινωνική Καμπάνια «Λιπαρά...δεν είναι αυτό που νομίζεις» (www.meetthefats.gr), ενώ από το 2013 συνεργάζομαι με το portal Mednutrition όπου αρθρογραφώ για διάφορα θέματα διατροφής. Τέλος, το 2015 απέκτησα πολύτιμη εργασιακή εμπειρία κατά τη διάρκεια της απασχόλησής μου ως Διαιτολόγος στην βιομηχανία τροφίμων Nestle.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης, παρακολούθησα το 2010 σεμινάριο, με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενήλικης και παιδικής παχυσαρκίας, το οποίο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Karl-Franzens, στην Αυστρία. Παράλληλα, την ίδια χρονιά θέλοντας να αποκτήσω γνώσεις πάνω στον τομέα του Management ολοκλήρωσα ένα σεμινάριο στη σχολή IEDC Bled School of Management στη Σλοβενία.

Ενημερώνομαι τακτικά από σχετικές ημερίδες και συνέδρια με θέμα τη διατροφή και τη Δημόσια Υγεία.

Eνδιαφέροντα

Η ιδέα της διατροφής ξεκίνησε από τη βαθιά ενασχόλησή μου με το χορό, καθώς ασχολήθηκα με το μπαλέτο από 5 χρονών. Έτσι, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί μία μεγάλη μου αγάπη! Έως σήμερα χορεύω λάτιν χορούς, αργεντίκο τάνγκο, σύγχρονο χορό αλλά και zumba. Τέλος, όταν δεν ασχολούμαι με την επιστήμη της διατροφής ή την τέχνη του χορού, μου αρέσει να παίρνω το σακίδιό μου και να γυρίζω τον κόσμο, φωτογραφίζοντας άλλες κουζίνες, άλλες κουλτούρες, άλλες ζωές!