ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
kyriaki pontikeri diaitologos diatrofologos

Κυριακή Ποντικέρη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδριου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Στην πτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με την δημιουργία ενός «Μεταβολικού χάρτη» , δηλαδή μιας διαδραστικής ιστοσελίδας που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις βιοχημικές αντιδράσεις του ανθρώπινου μεταβολισμού. Η εργασία αυτή έχει δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Biochemistry and Molecular Biology Education καθώς και στην ιστοσελίδα του τμήματος Διατροφης και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Απασχόληση

Είμαι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και ασχολούμαι με την συγγραφή άρθρων σχετικών με θέματα διατροφής και υγείας. Άρθρα μου έχουν επίσης δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά όπως το ELLE και το ΕΓΩ. Παλιότερα δε, έχω εργαστεί στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης « Ο Άγιος Δημήτριος» βιώνοντας στις απαιτήσεις ενός κλινικού διαιτολόγου. Ακόμη, έχω συνεργαστεί στο παρελθόν και με γυμναστήρια παρέχοντας προγράμματα διατροφής.

Κατάρτιση

Οι εξελίξεις στο χώρο της Διατροφής είναι πολλές γι αυτό και φροντίζω να ενημερώνομαι τακτικά από σχετικές ημερίδες και συνέδρια. Κάποια από αυτά είναι, Πανελλήνιο συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας, Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης , Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής , Επιστημονική Εκδήλωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Μελέτης & Θεραπείας Νόσων Σχετιζόμενων με τη θρέψη, Διημερίδα Νοσημάτων Ήπατος, Ημερίδα «Χημεία – Τρόφιμα –Υγεία», Επιστημονική Ημερίδα για Διαιτολόγους – Διατροφολόγους με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης ένα σύγχρονο πρόβλημα υγείας».

Ενδιαφέροντα

Είμαι μέλος του αθλητικού συλλόγου σκοποβολής Ανδρομέδα, συμμετέχοντας σε αγώνες τόσο τοπικού όσο και πανελλήνιου επιπέδου. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και έχω παρακολουθήσει για δυο συνεχόμενα έτη μαθήματα φωτογραφίας στο φωτογραφικό όμιλο Φ.Ο.Α.Π.Θ, του οποίου είμαι και μέλος. Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω έχοντας πάντα την φωτογραφική μου μηχανή. Συμμετέχω σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ανταλλαγής Νέων. Αγαπώ την μαγειρική και πειραματίζομαι καθημερινά στη κουζίνα μου φτιάχνοντας πάντα άλλες γεύσεις με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών ( βαριέμαι την ρουτινα J ) Και ένα από τα τελευταία χόμπι μου αλλά που αγαπώ εξίσου με τα παραπάνω είναι το τέννις, το οποίο με βοηθάει να κρατάω την φόρμα μου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6987024321